hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KESK'ten bütçeye tepki

    KESKten bütçeye tepki
    expand

    İzmir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilerek Genel Kurul'a sevk edilen 2015 yılı Bütçe Kanun Tasarısı'nı protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşıyaka Çarşısı'nda bir araya gelen yaklaşık 100 KESK üyesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilerek Genel Kurul'a sevk edilen 2015 yılı Bütçe Kanun Tasarısı'nı protesto ederek 13 Aralık'ta Ankara'da düzenlenecek miting için çağrı yaptı.

    Karşıyaka İskelesi'ne yürüyen grup üyeleri "Sermayeye değil eğitime bütçe", "Savaşa değil, eğitime bütçe" sloganları attı.

    Grup adına basın açıklamasını yapan KESK İzmir Şubeleri Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim SEN 2 nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, şunları söyledi:

    "Bütçenin hazırlanmasında demokratik süreçler işlemeli, sendikalar, demokratik kitle örgütleri bütçe hazırlık süreçlerinde yer almalıdır. Kamuda reform adı altında gündeme getirilen yasalar geri çekilmeli, sosyal devleti ve demokratikleşmeyi güçlendiren, emekçilerin haklarını geliştirici yeni bir reform için, sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla çalışmalar başlatılmalıdır.

    Vergi kaçırmayı özendiren ve ödüllendiren, yüksek gelir gruplarının lehine olan vergi aflarına son verilmelidir. Gelir dağılımında adaletsizliğe neden olan vergi gelirleri içindeki dolaylı vergilerin payı azaltılmalıdır.

    Kamu emekçilerinin maaşlarının vergi dilimi artışından etkilenmemesi sağlanmalıdır. Her ne ad altında olursa olsun, kamu emekçilerine verilen tüm ek ödemeler emekli aylığına yansıtılmalıdır. Eğitim ve sağlık başka olmak üzere enerji, ulaşım haberleşme, yerel hizmetlerin sermayeye peşkeş çekilmesi 2015 bütçesinde de mevcuttur. Bizler savaşın, rantın, sermayenin bütçesine hayır diyoruz."

    Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

    Kadın ağırlığının yoğun olduğu meslekler

    İşyerinde pozitif olmanın 18 yolu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow