hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moody's Bank Asya'nın notunu teyit etti

    Moodys Bank Asyanın notunu teyit etti
    expand

    Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Bank Asya temerrüde düşse bile güçlü sermaye yapısı ve likit varlıkları sayesinde meydana gelecek zararların mevduat sahiplerine yansıma olasılığının sınırlı olduğunu belirterek, bankanın uzun vadeli mevduat notunu Caa1 olarak teyit etti ve görünümü "negatif" olarak açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bank Asya'nın kredi notunu Ağustos ayında gözden geçirmeye alan Moody's, dünkü açıklamasında bankanın mevduat tabanı ve kredilerinin üçüncü çeyrek sonu itibariyle yüzde 20'ye yakın daraldığına dikkat çekerek temel kredi değerlendirme (BCA) notunu da bir kademe indirerek caa3 düzeyinden ca'ya çekti.

    Moody's Bank Asya'nın BCA notunun indirilmesine paralel olarak bankanın ikincil piyasada işlem gören dolar cinsi sukuk tahvillerinin kredi notunu da bir kademe indirerek C'ye düşürdü.

    Bankaları ülkelere kıyasla farklı bir yöntemle değerlendiren Moody's, bankaların kredi notlarını oluştururken hem bankanın mali güç notuna (BFRS) hem de destekleyici faktör olarak tanımladığı mevduat ve borçlanma notlarına bakıyor.

    Bankanın BFSR notu Ağustos ayında E'ye indirilmişti.

    2015 model motosikletler görücüye çıktı

    Yılbaşı ikramiyesiyle nereden kaç ev alınır?

    Bankalar "yeni yıl kredisi" için yarışıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow