hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okullarda kuru kayısı dağıtılması talebi

    Okullarda kuru kayısı dağıtılması talebi
    expand

    Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun okullarda sütün yanı sıra kuru üzüm dağıtılacağını açıkladığını hatırlatarak, öğrencilere kuru kayısı da dağıtılmasını talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkoç, odanın toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Davutoğlu'nun Manisa ziyaretinde bütün okullarda sütün yanı sıra kuru üzüm dağıtılacağını açıkladığını hatırlattı.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına üreticilere son dönemdeki destekleri için teşekkür eden Erkoç, sunulan destekler sayesinde geçen yıl tarım ürünleri ihracatının 18 milyar dolara ulaştığını söyledi.

    Malatya için hayati önem taşıyan kayısının gözardı edilmemesi gerektiğini belirten Erkoç, "Askeri birliklerimizde ve okullarımızda yıllık 10 bin ton kayısının dağıtılmasını bugüne kadar hep talep ettik. Manisa'daki açıklamalar bizleri umutlandırdı. Biz de diyoruz ki kuru üzümde yapılacak alımın yüzde 15'i kadar yani yaklaşık 10 bin ton kuru kayısı alımı hem üreticiyi hem de esnafı rahatlatacaktır. Malatya'da 50 bin aile bununla geçimini sağlıyor ve gelir dağılımında da dengeyi oluşturan bir ürünümüz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuyu tüm Malatya milletvekilleriyle paylaştıklarını aktaran Erkoç, Başbakanlık ile Milli Savunma ve Milli Eğitim bakanlıklarına da taleplerini faksla ilettiklerini belirtti.

    Erkoç, "Sayın vekillerimizn de desteğiyle Malatya'da oluşacak kamuoyuyla hükümetimizden müjdeli bir haber bekliyoruz. Bu haber, hem bu seneyi rahatlatacak hem de önümüzdeki yıldaki fiyat istikrarının oluşmasına zemin hazırlayacak. İnşallah bu konuda hükümetimiz müjdeli haberi Malatya kamuoyuna duyurur" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow