hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüketiciye internet üzerinden şikayet imkanı geldi

    Tüketiciye internet üzerinden şikayet imkanı geldi
    expand

    Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 200 binin üzerinde abonesi bulunan işletmelerin internet sitelerine "tüketici şikayetleri" başlığı altında bölüm oluşturma zorunluluğu getirdiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnternet üzerinden yapılan şikayetlere 10 gün içerisinde kurumların yanıt verme zorunluluğu olduğunu anımsatan Altay, "Tüketicinin kuruma yaptığı şikayet aynı zamanda BTK'nın da sistemine düşecek" dedi.

    BTK tarafından tüketicilerin sorunlarına çözüm olacak önemli bir uygulama başlatıldığını belirten Tüketici Birliği Federasyonu üyesi de olan Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, işletmelere tüketicilerin yaşadığı sorunlardan dolayı 10 gün içerisinde yanıt verme zorunluluğu getirildiğini vurguladı.

    "Artık telefon başında beklemeyeceksiniz"

    Tüketicinin yaptığı şikayetlerin aynı zamanda BTK'nın da sistemine düşeceğini bildiren Nihat Altay, bu konuda şunları söyledi:

    "Bundan böyle işletmeler internet sitelerinin ana sayfasında 'tüketici şikayetleri' adı altında bir bölüm oluşturmak zorunda. Bir kişinin aynı konuda 2 kez üst üste yaptığı şikayet BTK sisteminde görünecek. O sektördeki aksaklıklar BTK tarafından gözlemlenecek olmasıyla tüketici mağduriyetini büyük oranda giderecektir.

    2014'ün en iyi 50 filmi

    Tüketici sorunlarının internet ortamında ücretsiz, daha hızlı, kolay ve gerçekten çözüme ulaşması açısından işletmelere yükümlülük getirilen bu uygulama tüketiciler açısından çok önemlidir. Bu nedenle kurumlar 10 gün içerisinde tüketiciye geri dönmek zorunda.

    Daha önce tüketici soruna cevap alabilmek, şikayetini bildirmek için banka, GSM veya farklı bir kurumu arayınca dakikalarca telefon başında bekletiliyordu. Hatta tüketici müşteri hizmetleriyle konuşarak sorununa bir çözüm bulamadan telefonu kapatmak zorunda kalıyordu.

    Artık vatandaşların şikayetlerini isternet üzerinden bildirme şansı var. Artık telefon başında müşteri hizmetlerine bağlanmayı beklemeyeceksiniz."

    Aşkları yarım kaldı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow