hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye, İtalya'da moda-kürk tasarımı birincisi oldu

    Türkiye, İtalyada moda-kürk tasarımı birincisi oldu
    expand

    İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin (İDMİB) projesi dünya çapında meyvelerini vermeye başladı. İDMİB'in genç tasarımcıları keşfederek desteklemek amacıyla Ekonomi Bakanlığı katkılarıyla düzenlediği 2013 DETAY Deri Tasarım Yarışması'nda "deri konfeksiyon kategorisi" birincisi Yusuf Kalem, dünyanın tanıdığı genç modacılar arasına girmeyi başardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DETAY 2013 yarışmasında birinci olduktan sonra yurtdışında bir yıl boyunca tüm eğitim ve yaşam masrafları karşılanan Yusuf Kalem, Milano'da"İstituto Marangoni'de" master yapıyor. Genç tasarımcı aldığı eğitimin de desteğiyle moda dünyasının en önemli yarışmalarından olan Uluslararası Moda & Kürk Tasarım Yarışması REMIX 2015'de tasarımıyla birinci oldu. Yusuf Kalem, Belçika'da bir sarayın tavanını süsleyen yeşil mücevher böceğinden esinlendiği, tilki ve vizon kullanılan kürk tasarımı ile jüriyi büyüledi.

    Kürk Sanayicileri ve İşadamları Derneği adına yarışmaya katılan Yusuf Kalem, yeşil mücevher böceğinden esinlenerek tasarladığı kürk kıyafet 60 yarışmacının tasarımlarını geride bıraktı. İtalya'nın Milano şehrinde 2003 yılından beri her yıl gerçekleştirilen yarışmada bu yıl Kürk Sanayicileri ve İşadamları Derneği adına yarışmada yer alan Yelda Şebnem Eker de finale kalma başarısı gösterdi.

    Türkiye, İtalyada moda-kürk tasarımı birincisi oldu

    Modanın kalbinin attığı İtalya'da bu yıl tam anlamıyla "Türk derisi rüzgarı" esiyor. İDMİB önderliğinde İtalya'nın ünlü moda dergisi Vogue ile geçtiğimiz Haziran'da başlayan kampanya devam ederken, Milano'da düzenlenen dünyanın en büyük ayakkabı fuarı MICAM'da boy gösterildi. Ardından Milano'daki Lineapelle fuarında Türk derisinden yapılan ürünler moda dünyasının beğenisine sunuldu. Başta Duomo di Milano Katedrali'nin dış cephesi olmak üzere İtalya'daki sokaklarda ve en prestijli vitrinlerde Türk derisini tanıtan afişler ve ürünler sergilenmeye başlandı. İtalyan La Rinascente zincirinin en önemli mağazası olan Milano'daki La Rinascente vitrinlerinin tamamen Türk deri ürünlerine ayrıldı. La Rinascente'nin 8 vitrini "A playful Turkish Leather" konseptiyle tasarlandı. Tüm bunlarla birlikte Türk deri sektörüne büyük prestij kazandıran büyük bir başarı haberi de dünyaca ünlü moda yarışması REMIX'ten geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, Yusuf Kalem'in birinciliğinin Türk deri sektörü için çok değerli olduğunu ifade etti. Mustafa Şenocak "DETAY Deri Tasarım yarışmasının ne kadar önemli olduğu Yusuf'un başarısıyla ortaya çıktı. Bu yarışma sonucunda Yusuf Kalem'e yurtdışında mesleki ve dil eğitimi için Ekonomi Bakanlığı ile birlikte destek verdik. Maddi manevi yanında olduk. Şimdi bu genç tasarımcımız Türkiye'nin gururu oldu. Deri sektörünün genç yıldız tasarımcılarının aynı yolda ilerleyeceklerine inanıyorum. Bu yıl DETAY yarışmasının dördüncüsünü yapacağız. Genç tasarımcıların yoğun katılımlarını bekliyoruz. Onları İDMİB olarak desteklemeye devam edeceğiz" dedi. Kürk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Metin Arkan da "İlk defa katıldığımız bu yarışmadan birincilikle dönmek, sektörün geleceği adına gurur verici bir durumdur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genç tasarımcı Yusuf Kalem, modanın çok kültürlü bir kavram olduğunu ifade ederek yeni ülkeler görmeye ve yeni kültürler tanımaya çalıştığını belirtti. Yusuf Kalem "Avrupa'da olmamın en büyük sebebi de bu. DETAY 2103'deki birinciliğimin ardından İDMİB'in önderliğinde Türk deri sektörünün bana verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Onların eğitim desteği ile kısa sürede yol aldım. Milano'da uluslararası isim yapmış marka ve tasarımcılarla çalışma fırsatı buldum. Vizyonunu geliştiriyorum. Nisan ayı içinde İtalyan tasarım evi Salvatore Ferragamo ile çalışmaya başlayacağım. Önümüzdeki kış mevsiminde ilk profesyonel koleksiyonumu da çıkarmayı planlıyorum" dedi. Yusuf Kalem'in birincilik ödülünü alan tasarımı Vogue İtalya çekimleri, bir başyazıyla birlikte Vogue'un resmi web sitesinde Mart ayı sonunda yayınlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye, İtalyada moda-kürk tasarımı birincisi oldu

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow