hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkler tatilde de internetsiz yapamıyor

    Türkler tatilde de internetsiz yapamıyor
    expand

    İnternet ve sosyal medya kullanımının yanı sıra Türkler mobil internet kullanımında da ön sıralarda yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası seyahat arama platformu Skyscanner'ın seyahatlerde internet kullanımı hakkındaki son araştırması, Türklerin internete olan ilgisinin tatilde de devam ettiğini doğrular nitelikte.

    Yaklaşık bin katılımcıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türkler tatilde de internetten kopamıyor.

    Ankete katılan seyahatseverlerin yüzde 88'i tatildeyken kablosuz internet erişimi için bir ücret ödemeyi kabul ettiğini, seyahatseverlerin sadece yüzde 19'u ise tatillerinde ücretsiz Wi-Fi (Kablusuz İnternet Erişimi) hizmetinin otel seçimlerinde önemli olmadığı belirtiyor.

    Araştırma sonuçları aynı zamanda katılımcıların yüzde 74'ünün tatilde e-maillerini en az bir kere kontrol ettiklerini ve sadece yüzde 7'sinin telefonunu almadan tatile çıkmayı düşündüğünü gösteriyor.

    İnternet ve sosyal medya kullanımının yanı sıra, Türkler mobil internet kullanımında da ön sıralarda yer alıyor. Türkiye'deki 3G abone sayısı neredeyse Güney Kore'nin toplam nüfusu kadar, yani yaklaşık 50 milyon. Mobil internet kullanımının bu kadar yüksek olması, tatildeki internet kullanımı alışkanlıklarımızı da doğrudan etkiliyor.

    İnternet sitesi ile olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da dünyada seyahat etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıran ve en hesaplı alternatifleri sunan Skyscanner, Türk seyahatseverlerin tatildeki internet kullanımlarını araştırdı.

    Yaklaşık 1.000 katılımcıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre, seyahatseverlerin yüzde 88'i tatildeyken kablosuz internet erişimi için bir ücret ödemeyi kabul ediyor, ankete katılan seyahatseverlerin sadece yüzde 19'u ise tatillerinde ücretsiz Wi-Fi (Kablusuz İnternet Erişimi) hizmetinin otel seçimlerinde önemli olmadığını belirtiyor.

    Araştırma, ayrıca Türk seyahatseverlerin tatilde bile internetsiz yapamayacağını gösteriyor. Katılımcıların yüzde 74'ü tatilde e-maillerini en az bir kere kontrol ettiklerini ve sadece yüzde 7'sinin telefonunu almadan tatile çıkmayı düşündüğünü de ortaya koyuyor.

    Tatilde interneti kullanıyoruz

    Türkler tatilde en çok arkadaş ve aileleriyle iletişim kurmak için interneti kullandığını söylüyor. Ankete katılan seyahatseverlerin yüzde 67'si interneti sosyal medya hesaplarını güncellemek, yüzde 72'si ise internet bankacılığı işlemleri için tatilde internet kullandıklarını belirtiyor.

    Tatil e-postasız olmaz

    Araştırmanın dikkat çeken bir başka noktası ise; Türklerin 1/3'ünün her gün düzenli olarak e-maillerini kontrol ettikleri belirtmesi. Katılımcıların yüzde 65'i ise iş maillerini tatilde bile kontrol ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow