hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeybekci Merkez'den faiz indirimi beklemiyor

    Zeybekci Merkezden faiz indirimi beklemiyor
    expand

    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, faizin en kısa sürede 29 Ocak seviyesine inmesini istemek için gerekli şartların oluştuğunu ama bunu sağlayacak indirimi bugün beklemediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeybekci, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Faizin en kısa sürede 29 Ocak seviyesine inmesini istememiz için gerekli şartlar oluşuyor ama bunu sağlayacak indirimi bugün beklemiyorum" dedi.

    Zeybekci, Twitter hesabında, sırasıyla şu görüşlerini açıkladı:

    "Ekonomiyi sadece para piyasalarını reflekslerine indirip bu doğrultuda yorum ve tepki vermek ekomik cahillik olur. Ekonomi ihracat, üretim, yatırım, büyüme, istihdam, tüketim arz talep ve fiyat oluşumlarıyla hayatını devam ettiren bir organizmadır.

    Ekonomi faiz ve enflasyonla sonuç tepkilerini verir. Ekonomimiz olumsuz beklentileri haketmeyecek olumlu gelişmeleri sağladı ve önümüzdeki dönemde sağlamaya devam edecektir.birileri üzülecek."

    Merkez Bankası PPK faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak.

    Reuters anketine 20 katılımcının tamamı politika faizinde indirim beklerken, TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın faizlerdeki indirimin ölçülü olacağını açıklaması ardından beklentiler 50 baz puanda yoğunlaşıyor.

    Zeybekci dün yaptığı açıklamalarda TCMB'nin piyasanın önünde gitmesi gerektiğini belirterek, faiz oranlarının bir an önce TCMB'nin Ocak ayı sonundaki sert faiz artırımına gitmesinden önceki seviyelerin altına gelmesini beklediklerini söylemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow