hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnternetin geleceği bu forumda ele alınacak

    İnternetin geleceği bu forumda ele alınacak
    expand

    Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan 2-5 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek İnternet Yönetişimi Forumu'nun (IGF) devletler, firmalar, sivil toplum kuruluşları ve tüketiciler olmak üzere internetle ilgili bütün tarafları bir araya getireceğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yazılı açıklamasında IGF'nin, internetin sürdürülebilirliği, güvenliği, istikrarı ve kalkınmaya etkisi konusunda ülkelerin hatta kıtaların ortak hareket etmesini sağlayacağını, söz konusu forumun İstanbul'da düzenlenecek olmasının da ayrı bir önem taşıdığını belirtti.

    İnternetin patronları buluşacak

    Bu forumun, internetin patronlarını İstanbul'da buluşturacağını belirten Elvan, İnternet Yönetişimi Forumunun 2003 ve 2005 yıllarında yapılan Dünya Bilgi Toplumu Zirvelerinde alınan kararla oluşturulduğunu ve BM Genel Kurulunun verdiği yetkiyle 2006 yılından itibaren düzenlenmekte olduğunu hatırlattı.

    Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen IGF'ye, uluslararası çapta kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile akademik ve teknik topluluklar, uluslararası kuruluşlar ve bireysel katılımcıların iştirak ettiklerini aktaran Elvan, İstanbul'da yapılacak toplantıya bakanlar ve üst düzey katılımcılarla birlikte yaklaşık iki bini yabancı delege olmak üzere 2 bin 500 katılımcının beklendiğini kaydetti.

    İnternetin yeni fenomeni: Sebastian

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İstanbul'un yerinin daha da önemli olduğunu gösteriyor"
    Bakan Elvan, Forum'da internet yönetişimine ilişkin birçok konunun ele alınacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "İnternet Yönetişimi Forumu, internetin sürdürülebilirliği, güvenliği, istikrarı ve kalkınmaya etkisi konusunda ülkelerin hatta kıtaların ortak hareket etmesini sağlayacak. Söz konusu Forum'un İstanbul'da düzenlenecek olması da ayrı bir önem taşıyor. Evlerimize kadar interneti disiplinli bir trafik ile getiren ICANN'ın (İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu) dünyadaki 3 merkezinden birini İstanbul'a taşımasından sonra bu Forum'un da burada düzenlenmesi,
    internetin bugünü ve geleceğinde artık İstanbul'un yerinin daha da önemli olduğunu göstermektedir."

    Modern mimarinin en güzel örnekleri

    Tema kıtaları birleştirmek
    Elvan, İstanbul'da yapılacak Forum'un ana temasının belirlenmesi amacıyla yüzü aşkın öneri alındığını ifade eden Elvan, yapılan istişareler neticesinde İstanbul'un eşsiz konumunu çağrıştıracak şekilde geliştirilen "Çok Paydaşlı Güçlendirilmiş İnternet Yönetişimi İçin Kıtaları Birleştirmek" temasının seçildiğini bildirdi.

    Aldatıldığını anlamanın 20 yolu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow