hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar 2.75'i test etti

    Dolar 2.75i test etti
    expand

    Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından saldırı olaylarının devam etmesi ve gelişmekte olan para birimlerinde yaşanan dolar kaynaklı değer kaybı ile dolar/TL 16 Haziran'dan beri ilk kez 2.75'i gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haftaya 2.6550 civarında başlayan dolar/TL hafta boyunca hem koalisyon görüşmelerine, hem de Suruç'taki patlamanın ardından artan güvenlik endişeleriyle neredeyse her gün gelişmekte olan para birimlerinden negatif ayrışarak yukarı yönlü bir trend izledi.

    TL'deki değer kaybı haftalık bazda yüzde 4'e yaklaşarak 7 Haziran seçim dönemi ardından en yüksek haftalık değer kaybına işaret etti.

    Merkez Bankası'ndan dolara karşı hamle!

    Dün akşam piyasa kapanışı öncesi 2.73'ün hemen altında işlem gören kur 5 haftanın zirvesi olan 2.7505'e kadar yükseldikten sonra saat 1334'te 2.7489/2.7495 seviyesinde işlem gördü. Aynı saatte sepet bazında TL ise 2.8787/2.8797 seviyesindeydi.

    Suruç'ta meydana gelen patlamanın ardından bu sabaha karşı Türk savaş uçaklarının Suriye'deki İslam Devleti hedeflerini vurması ve Türkiye'nin İslam Devleti'ne yönelik saldırı düzenleyen ABD savaş uçaklarının İncirlik üssünü kullanmasına izin verdiğine yönelik haberlerle güvenlik endişeleri daha da arttı.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu ise son gelişmeleri "Bugün başlayan operasyon bir noktasal operasyon değildir, bir süreçtir" sözleriyle nitelendirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow