hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar rekor kırmaya devam ediyor

    Dolar rekor kırmaya devam ediyor
    expand

    Yurt içinde siyasi belirsizliğin etkisiyle geçen haftadan bu yana yükselişe geçen dolar/TL, 2,8538 ile rekor tazeledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar/TL, geçen hafta AK Parti ve CHP koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmaması ve erken seçimin güçlü seçenek olarak masada durmasının etkisiyle 2,8462  ile tarihi zirvesini görmüştü.

    Bugün güne 2,8350'den başlayan dolar/TL, AK Parti ve MHP arasında saat 14.00'te başlayacak koalisyon görüşmeleri öncesinde 2,8538 ile rekor tazelerken, yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararının dolar/TL'nin seyri üzerinde etkili olacağı öngörülüyor.

    İşsizlik mayısta yüzde 9.3'e indi

    Güne 3,1481 seviyesindne başlayan avro/TL, şu dakikalarda 3,1620 seviyesinden alıcı bulurken, döviz sepeti 3,0103 ile tarihi zirvesini yeniledi.

    Analistler, koalisyon görüşmelerinin dolar/TL'nin seyri üzerinde etkili olduğunu, erken seçim ihtimalinin güçlenmesinin döviz piyasasında oynaklığı artırdığını belirtiyor.

    Teknik olarak dolar/TL'de yukarı yönlü hareketin devam etmesi halinde 2,87-2,89 seviyelerinin direnç olarak takip edileceği kaydeden analistler, olası geri çekilmelerde 2,8220 - 2,8320 seviyesinin destek olarak izleneceğini tahmin ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow