hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu'da AVM'lere talep artıyor

    Anadoluda AVMlere talep artıyor
    expand

    Perakende sektörünün önemli platformu alışveriş merkezleri (AVM), Anadolu’da cadde mağazalarına göre daha çok tercih ediliyor. Bu durum da büyük markaların Anadolu’daki AVM’lerde, mağaza sayılarını artırarak büyümesini sağlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu’daki AVM’lerin doluluk oranı markaların buralarda mağaza açma talebini de arttırıyor. Prime Development’in Anadolu’da açtığı Primemall alışveriş merkezleri de açıldığı dönemde yüksek doluluk oranlarına ulaştı. Prime Development CEO’su Dr. Artuğ Çetin, İskenderun, Antakya ve Gaziantep’te açtıkları alışveriş merkezlerinin kısa sürede sosyal yaşamın ve ekonominin can damarı haline geldiğine dikkat çekiyor.

    Özellikle Anadolu kentlerinde yapılan yatırımların ilk olmaları açısından hem yatırımcı, hem perakendeci hem de tüketici nezdinde büyük önem taşıdığını vurgulayan Çetin “Müşterinin karşısına yatırımcının ve perakendecinin prestijini korumak için kusursuz bir proje ile çıkmamız gerekiyor. İlk olma iddiamız bizim başarı ile taşıdığımız bir sorumluluk o yüzden tüm süreçlere ayrı özen gösteriyoruz. Anadolu’daki AVM’lerde yer alan markalar ürünlerini en dolaysız şekilde müşterilerine ulaştırmak istiyor. Burada mağaza açarken talep yoğunluğu sıralamasına göre şehirleri tespit ediyor ve oralarda mağaza açıyorlar. Primemall alışveriş merkezleri ile biz en beğenilen markaları müşterimiz ile buluşturmaya önem gösteriyoruz" diyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstihdam yaratıyoruz

    Anadolu’daki yatırımların, bölgedeki potansiyelin iyi değerlendirilebilmesi açısından daha büyük bir dikkat gerektirdiğini belirten Çetin, “Anadolu kentlerini AVM ile tanıştırdık, bölgede yeni istihdam olanakları yaratarak işsizlik sorununun çözümüne katkı sunmuş olduk. Yerel yatırımcıları, perakendecilerle bir araya getirerek franchise fırsatlarının oluşmasına zemin hazırladık, böylece yerel yatırımları da artırdık. Anadolu’nun hem istihdam yaratmak hem de yerel yatırımcılar açısından bu tarz girişimlere ve yatırımlara ihtiyacı var” diye konuşuyor.

    Sayılarla AVM

    Türkiye genelinde yaklaşık 350 adet AVM bulunuyor. En çok AVM’nin olduğu kent 100’ü bulan AVM sayısı ile İstanbul. Türkiye genelinde 2015 yılı içinde 42 AVM açılması bekleniyor. 2016’da da 17 AVM yolda. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow