hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beko, Barcelona'nın en büyük 3. sponsoru oldu

    Beko, Barcelonanın en büyük 3. sponsoru oldu
    expand

    Koç Holding bünyesindeki Beko firması, İspanya'nın Barcelona kulübü ile 4 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Sponsorluk anlaşmasının parasal miktarı açıklanmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beko firması, İspanya'nın Barcelona kulübünün küresel sponsoru oldu. 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek 4 yıllık anlaşma ile Beko'nun Barcelona'da Nike ve Katar Airways'dan sonra 3. en büyük sponsor olduğu
    açıklandı.

    Nou Camp Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu ve Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı ve ekonomik işler sorumlusu Javier Faus katıldı.

    Türkçe olarak "Hoşgeldiniz" diyerek başlanan basın toplantısında konuşan Bartomeu, "Türkiye'nin Barcelona'ya çok sempati duyan bir ülke olduğunu biliyoruz. Türkiye'de 11 milyondan fazla hayranımız var ve biliyoruz ki, Türkiye Barcelonalı" şeklinde konuştu.

    Barcelona ve Beko markalarının çok büyük markalar olduğu ve bu yüzden birlikte çalışmaya karar verdiklerini söyleyen Bartomeu, "Barcelona ve Beko olarak taraftarlarımızı ve müşterilerimizi memnun etmek için birlikte çalışıyoruz. Beko bizi daha fazla küresel yapacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Javier Faus da, Barcelona kulübü için ABD, Asya ve Ortadoğu coğrafyalarının önemli olduğunu, ayrıca stratejik olarak kendilerine 3 önemli ülke seçtiklerini ve bunların Rusya, Brezilya ve Türkiye olduğunu vurguladı. Geçmişte THY ile de sponsorluk anlaşması yaptıklarını ve "Türkiye'nin Barcelona dostu bir ülke" olduğunu bildiklerini kaydeden Faus, "Biz herhangi bir marka ile sponsorluk anlaşması yapmayız. Beko çok iyi, değerli bir marka. Ve Nike ile Katar Airways'ten sonra bizim en önemli 3. sponsorumuz olacak. Anlaşma 1 Temmuz tarihinde yürürlüğe girecek ve 4 yıl sürecek. Ancak sponsorluk miktarı, karşılıklı anlaşma ile gizli tutulacak" ifadelerini kullandı.

    Sponsorluk anlaşması gereği Barcelona'nın futbol ve basketbol takımların maç formalarında kolda "Beko" yazısı bulunacağı, ayrıca antrenman tişörtlerinde sırtta "Beko" logosu kullanılacağı bildirildi. Barcelona formasında Beko'nun logosunun olduğu yerde şimdiye kadar Katalan televizyonu TV3'ün reklamı yer alıyordu.

    Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da, "Barcelona kulübünün özel bir dönemde olduğunu ve Beko'nun bu döneme eşlik edecek olmasından gurur duyduklarını" söyledi.

    "Çok önemli ve büyük bir marka olan Beko'nun dünyada bir mücevher olduğunu" belirten Koç, "İki marka da çok anlamlı bir ortaklık kurdu. Türk halkının Barcelona'ya karşı özel duygular taşıdığını biliyoruz ve bu ortaklığın her iki taraf için de iyi olacağını düşündük" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sorular kısmında ise İspanyol gazeteciler, Barcelona kulübü yöneticilerine geçtiğimiz sezon yaşanan ve mahkemelik olan "Neymar olayı"na atıfta bulunarak, Barcelonalı yöneticilere sürekli, Beko ile sponsorluk anlaşmasında neden rakam açıklamak istemediklerini sordu.

    Barcelona kulübü başkanı Bartomeu, sorulara, "Neymar olayı ile bir ilgisi yok. Bu karşılıklı gizlilik anlaşmasından dolayı verilmeyen bir rakam" yanıtını verdi.

    Kulübün ekonomik işler sorumlusu Faus da, "Beko, premium partnerlerimizinden biri ve bu ekonomik olarak kulübe katkısının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" derken, Koç ise konuyla ilgili "Şunu söyleyebilirim ki, her iki taraf için de çok cazip bir anlaşma" ifadelerini kullandı.

    Öte yandan, Barcelona Kulübü Başkanı Bartomeu, gelecek çarşamba günü yeni transfer Rakitiç'in tanıtımında takımla ilgili diğer soruları yanıtlayacağını söyledi. Bartomeu, Dünya Kupası'nda mücadele eden Barcelonalı futbolculardan gurur duyduklarını belirterek, ilk turda elenen İspanya Milli Takımı'ndaki Barcelonalı futbolculara yönelik eleştirileri kabul etmediklerini, bu futbolcularını da tebrik ettiklerini dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow