hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Commerzbank'ın 2. çeyrek karı 280 milyon euro

    Commerzbankın 2. çeyrek karı 280 milyon euro
    expand

    Almanya'nın en büyük bankalarından Commerzbank'ın bu yılın ikinci çeyreğindeki net karı yıllık bazda 280 milyon euroya yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Commerzbank'tan yapılan açıklamada, bankanın geçen yılın ikinci çeyreğinde 100 milyon euro olan net karının bu yılın aynı döneminde 280 milyon euroya çıktığı kaydedildi.

    Açıklamada, net karın iki katından fazla artmasında bankanın orta ölçekli şirketler ve bireysel müşterileriyle olan işlerini güçlendirmesinin etkili olduğuna işaret edildi.

    Marmara'daki doğalgaz için yeni kuyu

    Bankanın net faaliyet karının da arttığı belirtilen açıklamada, geçen yılın ikinci çeyreğinde 257 milyon euro olan net faaliyet karının bu yılın aynı döneminde 385 milyon euroya ulaştığı belirtildi.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Commerzbank Mali İşler Direktörü Stephan Engels, yılın ikinci yarısında sürdürülebilir büyümeyi devam ettirme niyetinde olduklarını ve bu nedenle 2015 mali yılında gelir ve pazar paylarını büyütmeyi hedeflediklerini ifade etti.

    Körfez sermayesinin Taksim tutkusu

    Bankacılık sektöründeki zorluklara işaret eden Engels, "Bankacılık sektörü için çerçeve koşulları zor ve öngörülebilir gelecekte zor olmaya devam edecek. Bu nedenle daha yalın, verimli ve müşteri odaklı olma amacımızı sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow