hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Credit Suisse 2.5 milyar dolar ceza ödeyecek

    Credit Suisse 2.5 milyar dolar ceza ödeyecek
    expand

    ABD Adalet Bakanı Eric Holder, Credit Suisse'in Amerikalıların vergi kaçırmalarına yardımcı olma suçlamasını kabul ettiğini ve 2.5 milyar dolar ceza ödeyeceğini söyledi. Holder bankanın 20 yıldan beri böyle bir suçlamayı kabul eden en büyük banka olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York eyaleti bankacılık düzenleme kurumunun yaptığı açıklamaya göre, İsviçre'nin ikinci büyük bankası olan Credit Suisse'in eyalette bankacılık yapma lisansı iptal edilmeyecek. Bankanın üst yönetimi ise görevde kalmayı sürdürecek.

    Holder düzenlediği basın toplantısında, "Bu dava, büyüklüğü veya küresel etkinliği ne olursa olsun hiçbir finansal kurumun yasaların üzerinde olamayacağını gösterdi" dedi.

    Banka para cezasını Adalet Bakanlığı, Merkez Bankası ve eyalet bankacılık denetleme kurumuna ödeyecek. Credit Suisse ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na 200 milyon dolara yakın bir meblağı kısa süre önce ödemişti.

    Adalet Bakanlığı Credit Suisse'i varlıklı müşterilerinin gizli hesaplarından çekmek istedikleri paraları ABD'de elden teslim etmek ya da ABD'deki muhabir bankalarına göndermekle suçluyordu.

    Banka bunun yanı sıra, soruşturmayı yürüten savcılara kolaylık göstermediği suçunu da kabul etmek zorunda kaldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow