hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elektronik atıklar çöpe gitmeyecek

    Elektronik atıklar çöpe gitmeyecek
    expand

    Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde kurulacak tehlikeli atık ve elektronik atık geri kazanım tesisinde yılda 250 bin varil ve 126 bin ton atık ekonomiye kazandırılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaygısız Geri Dönüşüm San. ve Tic. A.Ş., Yenimahalle'deki Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde tehlikeli atık ve elektronik atık geri kazanım tesisi kuracak.

    Burada yapılacak faaliyetle cevresel kirlilik azaltılacak, atık malzemeler tekrardan işlenerek yeniden kullanıma sunulacak. Bu sayede tesis hemekonomik hem de çevresel fayda sağlayacak.

    Tesiste, atıkların kırma ve yıkama gibi fiziksel yöntemlerle geri kazanımına yönelik işlem yapılacak.

    Tehlikeli atık kapsamında olan atıklar Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, elektronik atıklar ise Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeligi ile Atıkların Yönetimi Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda taşıma lisansı olan araçlarla tesise kabul edilecek.

    Tehlikeli atık toplama ayırma tesisi girişinde radyoaktif madde ölçüm cihazıyla atıkların radyasyon ölçümleri yapılacak.

    Tesiste yılda 250 bin varil, 5 bin ton kontamine metal ambalaj, 20 bin ton yağlı metal talaşı, 20 bin ton yağlı makine parçası, 5 bin ton mekanik işlemler sonucu oluşan metal malzeme, 20 bin ton kontamine metal parça, 20 bin ton kablo, 5 bin ton yağlı filtre, 5 bin ton kontamine plastik ambalaj, 5 bin ton mekanik işlemler sonucu oluşan plastik malzeme, 20 bin ton elektrikli ve elektronik atık, bin ton florasan lambanın geri kazanımı sağlanacak.

    Otomobilde yılın "en sıcak" kampanyaları!

    Elektronik parçalar manuel söküm işlemine tabi tutulacak

    Tesise getirilen elektronik parçalar öncelikle manuel olarak söküm işlemine tabi tutularak bileşenlerine ayrılacak. Söküm işlemi sonucu ayrılan malzemeler elektronik atık kırıcısına gönderilecek ve kırılarak ufak parçalar haline getirilecek. Kırılan malzemeler daha sonra manyetik banda alınacak ve metal ve diğer parçalar ayrılacak.

    Motorlu araçlara ait yağ filtrelerinin geri kazanım sürecinde süzme işlemi ile toplanan motor yağları Petrol Sanayi Derneği üyesi kuruluşlara teslim edilecek.

    Geri kazanım işlemleri kapsamında yıkama ünitelerinde temizlenecek parçanın özelliklerine ve kirlilik durumuna göre temizleme amaçlı kimyasallar kullanılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow