hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enerji devi BP'nin kârı yüzde 64 azaldı

    Enerji devi BPnin kârı yüzde 64 azaldı
    expand

    Merkezi Londra'da bulunan BP'nin bu yılın ikinci çeyreğindeki karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64 azalarak 1,3 milyar dolara geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirketten yapılan açıklamada, BP'nin bu yılın ilk çeyreğinde 2,6 milyar dolar, geçen yılın ikinci çeyreğinde ise 3,6 milyar dolar kar elde ettiği anımsatıldı.

    Açıklamaya göre, şirketin bu yılın ikinci çeyreğindeki karı ise geçen yılın dönemine kıyasla yüzde 64 gerileyerek 1,3 milyar dolara düştü.

    Karlılıktaki azalma, petrol fiyatlarının düşük seyrine bağlandı.

    D&R'da temmuz ayında en çok satan kitaplar

    Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Bob Dudley, BP'nin zor şartlara çabuk tepki veren bir şirket olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

    "Piyasadaki zor şartlar devam ediyor. BP bu şartlara çabuk tepki verdi, vermeye de devam edecek. Bizim işimiz verimliliği arttırmak ve maliyetleri azaltmak. Son birkaç haftada petrol fiyatları devam eden arz fazlalığı ve İran anlaşmasının etkileriyle yeniden düşmeye başladı. Bu yüzden, BP'yi daha düşük fiyatlara göre hazırlamanın doğru bir karar olduğunu düşünüyorum."

    Şirketin ikinci çeyrekteki gelirlerinin 6,3 milyar dolar olduğuna işaret edilen açıklamada, bu rakamın geçen yılın aynı döneminde 7,9 milyar dolar olduğu bildirildi.

    Brent petrolün varil fiyatı bu yılın ikinci çeyreğinde 62 dolar bandında seyretti. Bu rakam ilk çeyrekte 54 dolar, geçen yılın ikinci çeyreğinde ise 110 dolar civarındaydı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow