hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finansbank'tan sermaye artırım kararı

    Finansbanktan sermaye artırım kararı
    expand

    National Bank of Greece'in (NBG) yüzde 99.8'ine sahip olduğu Finansbank sermayesini halka arz yoluyla bedelli yüzde 25.2 artırarak 3.55 milyar liraya yükseltme kararı alırken, bankanın ikincil halka arz büyüklüğünün 2 milyar lira civarında gerçekleşmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halka açıklık oranı yüzde 0.2 olan Finansbank'ın ikincil halka arzla birlikte likiditesinin artması öngörülüyor.

    TEB Yatırım Bankacılık Analisti Fatih Tuğrul Topaç, halka arzla Finansbank hisselerinde likiditenin artacağını, dışarıdan şirkete para gireceğini ve şirketin değerininin artacağını belirterek, "Şu anda 3.17 hisse fiyatı ve 1.1 fiyat defter değerinden işlem görüyor. Arzın 2.7 ile 3.3 TL arasında bir fiyattan olacağını tahmin ediyoruz. Halka arzın büyüklüğü de 1.9-2.3 milyar lira arasında olur" dedi.

    Finansbank'tan KAP'a yapılan açıklamada sermaye artırımı için SPK'ya başvuru yapılacağı, ve sermayenin bedelli yüzde 25.2 artışla 2.84 milyar liradan 3.55 milyar liraya yükseltileceği, rüçhan hakkı kullandırılmadan artırılacak sermaye tutarının Borsa İstanbul'da halka arz edileceği ifade edildi.

    National Bank of Greece (NBG) tarafından aynı anda yapılan diğer bir açıklamaya göre ise, NBG Avrupa Birliği tarafından onaylanan yeniden yapılanma planı kapsamında gelecek yıl sonuna kadar Finansbank'taki payını yüzde 60'a indirecek.

    Topaç, NBG'nin payının yüzde 60'a inmesi ile ilgili olarak da "Belki yapılacak ikincil halka arzdaki (SPO) talebe göre yeni bir SPO yapılabilir ya da blok satış olabilir" dedi.

    NBG, üç büyük Yunan bankasıyla birlikte Yunanistan'ın borç krizi sırasında devletten yardım almak zorunda kalmıştı. AB devletten yardım alan diğer bankalar gibi NBG'nin de yeniden yapılandırma planı hazırlamasını istemiş bankanın Finansbank'taki payını azaltmasını talep etmişti.

    Halka açıklık oranı yüzde 0.2 olan Finansbank hisseleri ilk seansı yüzde 5.33 yükselişle 3.16 liradan tamamladı.

    En kârlı 20 şirket

    Sinemanın akılda kalıcı baba figürleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow