hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen koltuğu bırakıyor

    Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen koltuğu bırakıyor
    expand

    Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, 15 yıldır sürdürdüğü görevinden 2 Eylül tarihi itibarıyla ayrılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Garanti Bankası'ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, "Genel Müdür Ergun Özen'in 2 Eylül 2015 tarihi itibari ile istifası ile boşalacak olan Genel Müdürlük pozisyonuna gerekli yasal başvuru ve izinlerin alınmasını takiben Ali Fuat Erbil'in atanmasına karar verilmiştir" denildi.

    Açıklamada, daha önce Angel Cano Fernandez ve Manuel Castro Aladro'nun istifası ile boşalan yönetim kurulu üyeliklerine de Maria Isabel Goiri Lartitegui ve Javier Bernal Dionis'in atanmasına karar verildiği belirtildi.

    EBRD'den Türk bankalarına 180 milyon dolarlık destek

    Garanti Bankası'nın çıkarılmış sermayesinin yüzde 14.89 hissesinin BBVA tarafından Doğuş Grubu'ndan satın alınması konusunda taraflar arasında imzalanan anlaşma hükümlerine uygun olarak devir işlemlerinin tamamlandığıne da işaret edilen açıklamada şöyle denildi:



    "Devir sonrasında BBVA'nın Garanti Bankasındaki hissedarlık oranı yüzde 39.9'a ulaşmıştır. Doğuş Grubu'nun toplamda Garanti Bankası'ndaki hissedarlık oranı yüzde 10'a inmiştir. Hisse başına BBVA devir sırasında 8,765 lira satın alma bedeli ödemiş bulunmaktadır.

    Buna ek olarak Nisan 2015'de Garanti Bankası tarafından dağıtılan temettüden Doğuş Grubu'na hisse başına ödenen 0.135 lira da dikkate alındığında 19 Kasım 2014'te yapılan açıklamada belirtildiği gibi hisse başına toplam 8.90 liralık bir bedel ödenmiş bulunmaktadır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow