hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiliz perakende devi Tesco'ya soruşturma

    İngiliz perakende devi Tescoya soruşturma
    expand

    İngiliz Finansal Denetim Otoritesi (FCA), İngiltere'nin en büyük perakende zincirlerinden Tesco'nun bu yılın ilk yarısına ilişkin karını gerçek seviyesinden fazla gösterdiği gerekçesiyle şirkete soruşturma başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tesco yönetiminin, bu yılın ilk yarısına ait şirket karlılığının hesaplamasında 250 milyon sterlinlik hata yapıldığını kabul etmesinin ardından şirket yazılı bir açıklama yaparak FCA'nın konuya ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu.

    Öte yandan Tesco da kendi içerisinde ilk yarı karlılığına ilişkin yapılan hatanın araştırılması için Deloitte, Freshfields gibi kurumların katkı vereceği, hukuk danışmanlarının dahil olduğu bir çalışma başlattı.

    Tesco, geçen hafta İngiliz basınında geniş şekilde yer alan karlılık hesaplamasındaki hatanın ardından aralarında Tesco İngiltere Genel Müdür Chris Bush'un da bulunduğu dört yöneticisini görevden almıştı.

    Son aylarda Tesco'nun satış rakamları hedeflerinin altında kalırken, şirketin İngiltere pazarındaki rakipleri Aldi ve Lidl pazar paylarını artırmaya devam ediyor.

    FCA'nın açtığı soruşturmanın ardından Tesco'nun Londra Borsası'ndaki hisseleri 181,35 ile son beş yılın en düşük seviyesini gördü.

    Dev markalar nasıl doğdu?

    Levi's Türkiye'den şok karar!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow