hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Finansbank'ın halka arzını yönetecek bankalar

    İşte Finansbankın halka arzını yönetecek bankalar
    expand

    Finansbank'ın hisselerinin bir kısmının halka arzını koordine edecek ve çeşitli konularda danışmanlık verecek bankalar belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Finansbank'tan KAP'a yapılan açıklamada, Goldman Sachs International, Merrill Lynch International ve Morgan Stanley Co. International Plc'nin. müşterek global koordinatörler ve uluslararası eş lider yöneticiler olarak belirlendiği kaydedildi.

    Açıklamada, Barclays Bank Plc., Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank Plc. ve Mediabanca - Banca di Credito Finanziario'nun uluslararası eş lider yöneticiler olarak; Finans Yatırım Menkul Değerler'in yurtiçi konsorsiyum lideri ve uluslararası eş yönetici olarak; NBG Securities'in ise Yunanistan'da talep toplayıcı ve uluslararası eş yönetici olarak yetkilendirildiği kaydedildi.

    Yunanistan merkezli National Bank of Greece (NBG), yüzde 99.8'ine sahip olduğu Finansbank'taki hisselerinin yaklaşık yüzde 27'si için yapacağı ikinci halka arzı piyasa koşullarına bağlı olarak Nisan ayı başında tamamlamayı planlıyor.

    Halka arz sonrası NBG'nin bankadaki payı yüzde 73'e inecek.

    Yunanistan'ın geçirdiği finansal kriz sırasında mali yardım almak zorunda kalan NBG'nin sermayesini güçlendirmek için Finansbank hisselerinin bir kısmının satacağı bir yeniden yapılanma planı geçen yıl Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmıştı. Bu plan çerçevesinde NBG, Finansbank'taki payını 2015 sonuna kadar yüzde 60'a indirmekle yükümlü.

    Dünya liderlerinin maaşları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow