hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Microsoft'un yeni CEO'su Satya Nadella

    Microsoftun yeni CEOsu Satya Nadella
    expand

    Microsoft Yönetim Kurulu, Satya Nadella'nın Microsoft CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Satya Nadella, Microsoft'un Bulut ve Kurumsal Çözümler Bölümünü Başkanı olarak görev yapıyordu.

    Nadella, duyurunun yapıldığı an itibariyle yeni görevine başladı.

    Microsoft Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Bill Gates, Satya Nadella'nın Microsoft CEO'su olarak göreve başlamasıyla ilgili şunları söyledi:

    "İçinde bulunduğumuz dönüşüm sürecini yönetebilecek Satya Nadella'nın daha uygun bir isim düşünemiyorum. Satya sağlam mühendislik becerileri, iş odaklı vizyonu ve insanları bir araya getirebilme becerisiyle kendini kanıtlamış bir lider.

    Satya'nın teknolojinin kullanımına ve dünyayı değiştirme gücüne dair vizyon ve öngörüleri, Microsoft'un ürün odaklı inovasyon ve büyümeye yönelik bundan sonraki adımları atmasında yol gösterici olacaktır."

    "İnovatif ürünleri tüketiciye daha hızlı ulaştıracağız"

    Satya Nadella, 1992 yılında Microsoft'a katıldığından beri şirketin sunduğu ürün ve hizmetlere dair genel stratejilerin ve teknik dönüşümün gerçekleşmesinde önemli görevler üstlendi.

    Nadella, özellikle Microsoft'un bulut bilişime yönelmesi ve Bing, Xbox, Office gibi dev servisleri barındıran dünyanın en büyük bulut bilişim altyapılarından birinin Microsoft tarafından hayata geçirilmesi konusunda büyük rol oynadı.

    Satya Nadella, Microsoft Bulut ve Kurumsal Çözümler Bölümünü Başkanı olarak görev yaptığı dönemde gösterilen ortalamanın üzerinde performansa ve birimin rakiplerinden pay alarak pazar payını artırmasına öncülük etti.

    "Microsoft dünyanın teknolojiyle dönüşümüne öncülük eden ender şirketlerden biridir" diyen Nadella, böyle bir şirketi yönetmenin kendisi için çok büyük bir onur olduğunu ifade etti.

    Microsoft'un geleceğinde çok büyük fırsatların bulunduğuna işaret eden Nadella, "Bu fırsatları yakalamak için net bir şekilde odaklanmaya, hızla hareket etmeye ve sürekli dönüşüme ihtiyacımız var. İşimin büyük bir bölümün inovatif ürünlerin tüketiciye çok daha hızlı ulaşmasını sağlamak oluşturacak" şeklinde konuştu.

    Ballmer: "Satya Nadella en iyi seçimdir"

    23 Ağustos 2013'te, yerine uygun bir aday bulunduğunda Microsoft'un CEO'luğundan ayrılacağını açıklayan Steve Ballmer, "Kendisiyle 20 yıldan fazla çalışmış biri olarak, günümüz koşullarında Satya Nadella'nın Microsoft'a çok iyi bir lider olacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

    Microsoft'tan çalıştığı dönemde endüstrinin en yetenekli çalışanlarıyla ve yöneticileriyle bir araya gelme ayrıcalığını yaşadığını söyleyen Ballmer,  "Tüm çalışanların en iyiye olan tutkusunun Satya Nadella'nın liderliğinde çok daha güçleneceğine şüphe yoktur" dedi.

    Bill Gates'e yeni görev

    Microsoft, ayrıca şirkette Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Bill Gates'in yönetim kurulunda "Kurucu ve Teknoloji Danışmanı" olarak yeni görevler üstleneceğini ve bundan böyle şirkete daha fazla zaman ayıracağını açıkladı.

    Gates, yeni dönemde teknoloji ve ürünlerin şekillenmesinde Nadella'ya destek olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow