hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ro-Ro Sabancı'nın oluyor

    Ro-Ro Sabancının oluyor
    expand

    Özel sermaye şirketi Actera Grup ve Şevket Sabancı'nın kurduğu Esas Holding, U.N. Ro-Ro İşletmeleri'nin sahibi KKR ile işletmenin satışı için anlaşma imzaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Actera Grup'tan yapılan açıklamaya göre, Actera Grup ve Esas Holding, özel sermaye şirketi KKR ile U.N. Ro-Ro'nun satın alınmasıyla ilgili anlaşmaya vardı.

    Taraflar arasında 1 Ağustos'ta imzalanan satış anlaşmayla ilgili şartlar açıklanmadı.

    U.N. Ro-Ro, 1994 yılında uluslararası nakliye firmaları tarafından kuruldu.

    Aralık 2007'den bu yana uluslararası bir yatırım fon şirketi olan KKR yönetimi altındaki şirket, 2008 yılından beri 5 gemi yatırımı gerçekleştirdi.

    Sadece gemi için 6 yıllık süreçte 260 milyon euro yatırım yapan U.N. Ro-Ro, 322 bin araç kapasiteli 12 modern Ro-Ro gemisine sahip. 4 Ro-Ro hattı ile 100 bin gidiş, 100 bin geliş olmak üzere yılda 200 bin aracın Ro-Ro ile taşınmasını sağlayan firma, İstanbul Pendik, Tekirdağ ve Mersin'den, İtalya'daki Trieste Limanı'na, Pendik'den Fransa'daki Toulon limanına düzenli Ro-Ro seferleri gerçekleştiriyor.

    U.N. Ro-Ro, 2013 yılında, 1994 yılından beri kullandığı İtalya'nın Trieste Limanı'ndaki Samer Seaport Terminali'nin yüzde 60'nı satın aldı. Trieste terminaline önümüzdeki 3 yıl içinde 10 ila 15 milyon euro arasında yatırım yapılması planlanıyor.

    National Geographic Traveler en iyi kareyi seçti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow