hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsung BlackBerry'i satın alıyor mu?

    Samsung BlackBerryi satın alıyor mu
    expand

    Koreli elektronik üreticisi Samsung Electronics'in, cep telefonu üreticisi BlackBerry'i almak için 7.5 milyar dolara kadar teklifte bulunduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuya yakın bir kaynağın dün verdiği bilgiye ve Reuters'ın gördüğü belgelere göre Apple ile cep telefonu ürünleri alanında davalık olan Samsung, bu teklifle Blackberry'nin sahip olduğu patentleri elde etmek istiyor.

    Konuya yakın kaynak, Samsung'un Blackberry hissesi başına 13.35 dolar ile 15.49 dolar aralığında, yani hisse fiyatına göre yüzde 38 ile 60 arasında primli bir teklifte bulunduğunu ifade etti.

    Kaynağın verdiği bilgiye göre iki şirketten temsilciler, olası bir anlaşma için geçen hafta görüştü.

    Kanada merkezli Blackberry, yaptığı yazılı açıklamada, "Samsung ile, Blackberry'nin satışı için teklif verilmesiyle ilgili görüşme yapmadığını" belirtti.

    Dün geç saatlerde yayımlanan haberin ardından yüzde 30 değer kazanan Blackberry hisseleri, şirketin görüşmeleri doğrulamaması üzerine borsa kapanısı sonrası işlemlerde yüzde 15 değer yitirdi.

    Samsung sözcüsü de Reuters'a yaptığı açıklamada Blackberry şirketini almayı planlamadıklarını belirterek, "Satın alma hakkında basında çıkan haberler asılsızdır" dedi.

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow