hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul sona erdi

    Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul sona erdi
    expand

    Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ekonomi Bakanlığı desteğinde, Arçelik AŞ, Sabancı Holding, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları (THY) stratejik ortaklığında bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Türkiye İnovasyon Haftası" sona erdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'daÜç gün boyunca yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı inovasyon haftasında, Hollanda kendi talebiyle partner ülke olarak yer alırken, alanında uzman birçok yerli ve yabancı konuk katılımcılarla deneyimlerini paylaştı. Astrofizikçiler, robotik uzmanları, dijital eğlence ve medya içerik üreticileri, yazarlar, tasarımcılar, yurtdışında üst düzey görevlere gelmiş Türk vatandaşları, pazarlama uzmanları ve akademisyenlerin katıldığı etkinlikte, yerli ve yabancı mucitler projelerinin
    yanı sıra inovasyon süreçlerini anlattı.

    Ayrıca, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin iştirak ettiği etkinliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da son gününde ziyaret etti.

    İzmir, Ankara ve Gaziantep etkinlikleri sonrası, "2014'ün finali" şeklinde nitelendirilen Türkiye İnovasyon Haftası'nın İstanbul etkinliğinde teknoloji, iş dünyası, eğitim, dünyayı yöneten Türkler, dijital medya, pazarlama, bilim ve enerji gibi konu başlıklarında sunumlar yapıldı.
    Türkiye'nin en inovatif firmalarının ödüllendirildiği İnovaLig İnovasyon Şampiyonları ve 10 bin başvuru arasından 500 başarılı öğrencinin seçileceği İnovaLig Finalleri de etkinlik kapsamında gerçekleştirildi. Ar-Ge, tasarım, marka ve girişim liderleri ödüllerini Başbakan Davutoğlu'nun elinden alırken, İnovaLig İnovasyon Şampiyonları'na ödülleri Erdoğan tarafından takdim edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplamda 35 Ar-Ge merkezi, 21 teknopark, 39 üniversite, 9 bilim ve teknoloji merkezi İstanbul'da 3 gün boyunca süren etkinliklere katıldı. Ayrıca, 7 Ar-Ge proje pazarı, 21 tasarım yarışmasında toplam 502 proje sergilendi. Bunların yanında, Türk iş dünyasından üst düzey yöneticiler
    öğrencilerle kariyer etkinlikleri gerçekleştirirken, öğrenciler de iş adamlarıyla
    birebir görüşme fırsatı buldu .

     21 ayrı tasarım yarışması

    İnovasyon Haftası kapsamında 21 ayrı tasarım yarışması düzenlenirken, mobilyadan kumaşa, mücevherden endüstriyel gıdaya, halıdan deriye, ev tekstilinden otomotive, gemi ve yattan plastikle metal ambalaja kadar birçok alanda tasarımlar sergilendi.

    Tüm Türkiye'de gerçekleştirilen 17 tasarım yarışmasından seçilen ödüllü tasarımlar da etkinlik alanında ziyaretçilerle buluştu. Ayrıca, ihracatta katma değerin arttırılması, yeni teknoloji ve üretim metotlarının üretim süreçlerine kazandırılması, üniversite sanayi iş birliğinin
    güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen Ar-Ge Proje pazarı yarışmalarında yer alan ödüllü projeler de Türkiye İnovasyon Haftası boyunca katılımcıların beğenisine sunuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow