hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakanlık'tan istifa iddialarına yanıt

    Başbakanlıktan istifa iddialarına yanıt
    expand

    Başbakanlık'tan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa ettiğine yönelik iddialara yalanlama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlık yetkilisi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya dair çıkan istifa haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

    Başbakanlık kaynakları, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın istifa haberlerine ilişkin "Başbakanlık kaynakları olarak tümüyle reddediyor ve yalanlıyoruz. İddiaların nereden kaynaklandığını da anlamıyoruz. Biz bu iddiaları kesinlikle reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün TCMB'nin para politikasını ve Başçı'yı sert şekilde eleştirmesi ve bu açıklamaların ardından Babacan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile biraraya gelmesi, Babacan ve Başçı'nın görevlerinden istifa edebileceği spekülasyonlarına neden olmuştu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Merkez Bankası lütfetti

    "Erdem Başçı'nın önemli bir sağlık problemi yok"

    Bu arada Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın bugün işe gitmemesiyle ilgili de açıklama geldi.

    Merkez Bankası Sözcüsü, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, bugün sağlık kontrolü yaptırdı. Önemli bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Yarın öğleden sonra görevinin başında olacaktır" dedi.

    Ali Babacan ve Erdem Başçı istifa etti mi?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow