hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Citigroup Akbank'ta kalan hisseleri sattı

    Citigroup Akbankta kalan hisseleri sattı
    expand

    Citigroup, Akbank'ta kalan yüzde 9,9 hissesini yaklaşık 1,2 milyar dolara sattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Citigroup, Akbank'ta kalan yüzde 9,9 hissesinin satışının tamamlandığını açıkladı.

    Citigroup, Akbank'taki yüzde 9.9 payına denk gelen 396 milyon hisseyi, hisse başına 7.45 liradan sattı.

    Citigroup'tan yapılan açıklamada Akbank'taki payların satışından yaklaşık 1.15 milyar dolar gelir elde edilmesi beklendiği ifade edildi.

    Grubun Akbank'taki payının satışının ardından Türkiye'de varlığını büyütmek istediği belirtildi.

    Citigroup'un devam eden sermaye planlama çalışmalarının bir parçası olarak, azınlık payı sahibi olduğu şirketlerden ayrılma kararı aldığı kaydedildi.

    Sabancı Holding'in Akbank'ta yüzde 48,9 payı bulunuyor.

    Citi'nin kararı doğal

    Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, "Önümüzdeki dönemde de Citi ile muhtelif iş birliklerine açık olacağız. Citi bizim için çok önemli bir finansal ortak olmaya devam edecek" dedi.

    Dinçer, Akbank yönetimindeki payı çok düşük olan Citigroup'un paydaşlarına karşı sorumlulukları dolayısıyla böyle bir karar almasının doğal olduğunu belirtti.

    Citigroup'un yönetimine 2007 yılından itibaren sürdürdükleri başarılı stratejik ortaklıkları için teşekkür ettiğini dile getiren Dinçer, "Dünyanın en değerli markaları arasında yer alan Citi'nin hem Türkiye'ye hem de Akbank'a olan güveni bize yıllar boyunca gurur verdi. Bu dönemde Citi ile birçok alanda önemli çalışmalarımız oldu. Bu başarılı ortaklık büyük fırsatlar doğurdu. Önümüzdeki dönemde de Citi ile muhtelif iş birliklerine açık olacağız. Citi bizim için çok önemli bir finansal ortak olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

    Açıklamada, Citigroup'un, sahibi olduğu Akbank hisselerinin yaklaşık yüzde 9,9'luk bölümünü hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile dün akşam itibarı ile piyasada sattığı ve yapılan işlemin niteliği gereği talep toplamanın piyasaların kapalı olduğu saatlerde yapıldığı kaydedildi.

    Dördüncü operatör 4G ile yolda

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow