hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Et fiyatlarında ithalat silahı çekildi

    Et fiyatlarında ithalat silahı çekildi
    expand

    Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü, Avrupa menşeli 3 bin 200 ton dondurulmuş sığır karkas eti alımı ihalesini gerçekleştirdi. Biri yabancı 6 firmanın katıldığı ihalenin sonucu daha sonra kamuoyuna açıklanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESK Genel Müdürlüğü'nde, Avrupa menşeli 3 bin 200 ton dondurulmuş sığır karkas eti alımı ihalesi yapıldı.

    Pazarlık usulü ile yapılan ihalenin ilk turuna Namet Gıda San. AŞ, Miset Et Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti, Göktaşlar Ltd. Şti, Dituria Sro / Keskin Gıda, Tarım ve Hayv. Taah. İşl. San ve Tic. Ltd. Şti. (İş Ortaklığı) , Sultan Et ve Gıda Üretim Tic. ve Oaz. Ltd. Şti, Ayvetsan Hayvancılık Gıda, Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti.olmak üzere 6 istekli katıldı.

    İhale zarflarının açılması ve tekliflerin okunmasının ardından tekliflerin değerlendirilmesi için yarım saat ara verildi.

    Kurban öncesi et fiyatları tırmanışa geçti

    İkinci tura belge yetersizliği nedeniyle Miset katılmazken, devam eden Namet Gıda 11 milyon 856 bin euro, Dituria Sro/Keskin Gıda İş Ortaklığı 12 milyon 811 bin 200 euro, Ayvetsan 7 milyon 8 bin euro, Sultan Et 12 milyon 576 bin euro, Göktaşlar 12 milyon 96 bin euro teklif verdi.

    Tekliflerin okunmasının ardından İhale Komisyon Başkanı Ender Akbaba, sürecin mevzuat kapsamında yürütüleceğini ve ihale sonucunun Kamu İhale Kurumu'ndan duyurulacağını bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow