hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Şimşek: Merkez Bankası bağımsızdır

    Mehmet Şimşek: Merkez Bankası bağımsızdır
    expand

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsız olduğunu belirterek, bankanın iç ve dış faktörleri dikkate alarak doğru adımı atacağını düşündüklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Delhi'de bulunan Şimşek Reuters'a yaptığı açıklamada, "Merkez Bankası bağımsızdır, kredibilitesini önemsiyoruz bu nedenle iç ve dış faktörleri dikkate alarak doğru adımı atacaklarını düşünüyoruz" dedi.

    "Merkez bankası politikasına dair tartışmalar sadece Türk siyasetine özgü değil. TCMB'nin doğru ve rasyonel olanı yaptığını düşünüyoruz" diyen Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

    "Bunun hakkında tartışabiliriz, konuşabiliriz. Ancak tartışılana değil eninde sonunda TCMB'nin ne yaptığına bakmanız gerekir."

    Merkez Bankası faiz kararını verdi

    TCMB bugün saat 1400'da Şubat ayı faiz kararını açıklayacak. Piyasada yakından izlenecek kararda TCMB'nin politika faizinde ölçülü olarak kabul edilen 25-75 baz puan arasında bir indirime gitmesi bekleniyor.

    Reuters'ın toplam 19 katılımcı ile gerçekleştirdiği ankette 14 katılımcı TCMB'nin politika faizinde indirim beklerken bu kurumların sekizi 25 baz puan, beşi 50 baz puan, bir katılımcı ise 75 baz puan indirim öngördü.

    Trafikte yeni dönem!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow