hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'un bu ilçesinden 10 bin kişi Konya'ya gidiyor

    İstanbulun bu ilçesinden 10 bin kişi Konyaya gidiyor
    expand

    Eyüp Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ilçede yaşayan vatandaşlarını, YHT rahatlığıylaMevlana şehri Konya’ya götürüyor. Kültür gezisine katılmak için şimdiden 10 bin kişi sıraya girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eyüp Belediyesi vatandaşlarına çok güzel bir hizmet sunuyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın hayata geçirdiği ‘Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Vuslat Yolculuğu’ 15 Mart Pazar günü başladı. İlçede ikamet eden vatandaşları Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Konya’ya götüren belediye daha önce Çanakkale ve Edirne’ye de seferler düzenlemişti. Pazar günü Eyüp Sultan’da kılınan sabah namazının ardından gelen herkese çorba ikramı yapıldı ve daha sonra Pendik’ten 120 vatandaşla birlikte YHT vasıtasıyla Konya’ya geçildi.

    İstanbulun bu ilçesinden 10 bin kişi Konyaya gidiyor


    10 bin başvuru var

    Yolculuk sırasında vatandaşlarla da sohbet eden Aydın, sundukları bu harika hizmet hakkında da kısa bilgiler verdi. Çok güzel bir duygu yaşadıklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı, “Konya’ya Vuslat Yolculuğu projesi için halkımızdan yoğun talep geliyordu. Yaptığımız anketlerde geçen sene Çanakkale ve Edirne kültür gezilerimizde Eyüplüler hep Konya’ya, Mevlana’ya gitmek istediklerini belirtiyordu. Biz de halkımızın bu taleplerine duyarsız kalmadık. Bu ilk seferimizdi ve yeni seferlerimiz devam edecek” dedi.


    Eyüp’TE yaşayan 10 bin vatandaş Konya’ya gidebilmek için başvuruda bulunurken, nisandan itibaren her gün 2 otobüsle 80 kişilik seferler yapılacak. Kültür gezisi kapsamında türbeler ve şehrin önemli yapıları gezilecek.


    Ayrıca yöreye övgü eşsiz bir lezzet olan Konya Etli ekmeği de ikram edilecek. Üstelik Mevlana Şehri’ni görmek isteyenler rahat bir yolculuk geçirsinler diye Türkiye’de ilk defa bir kültür gezisi, konfor ve rahatlığı yansıtan YHT yapılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow