hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınlar anneler gününü mora boyayacak

    Kadınlar anneler gününü mora boyayacak
    expand

    Kadınlar 11 Mayıs Pazar günü, Yoğurtçu Parkı’nda buluşup, "Kadını anneliğe, anneliği mutfak robotluğuna sıkıştırmanın günü mü olur?" diye soracak; annelik mitlerini, kadınlara yüklenen rolleri, kendi kadınlık ve annelik deneyimlerini tartışacaklar. Sadece kadınların ve transların davetli olduğu etkinlikte erkekler de çocuklara bakacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadınlar 11 Mayıs Pazar günü, Yoğurtçu Parkı’nda buluşup anneler gününü mora boyayacaklar. Mor örtüler üzerinde yapılacak piknikte kadınlar annelik mitlerini, kadınlara yüklenen rolleri, kendi kadınlık ve annelik deneyimlerini tartışacaklar.

    Saat 13.00-15.00 arasında gerçekleştirilecek Anneler Günü etkinliğinde Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Kadın Cinayetlerine İsyandayız Kampanyası, İstanbul Feminist Kolektif, Sosyalist Feminist Kolektif, SPOD Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği Ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LAMBDA İstanbul, KADEM Kadın Emeği Kolektifi, İmece Kadın Dayanışma Derneği, gibi kadın örgütleri stand açacak Sadece kadınların ve transların davetli olduğu etkinlikte çocuklara ise erkekler bakacak.

    11 MAYIS PAZAR, KADIKÖY YOĞURTÇU PARKI
    13.00: Toplanma, piknik
    15.00: Forum
    17.00: Eylem

    Gezi Direnişi'nden bu yana her çarşamba, Kadıköy'de toplanan Yoğurtçu Kadın Forumu'nun çağrı metni ise şöyle:
    "Kadını anneliğe, anneliği mutfak robotluğuna sıkıştırmanın günü mü olur? Bu Sene Anneler Gününü Mora Boyuyoruz! 11 Mayıs’ta Yoğurtçu Parkı’nda buluşuyor, “mutfak robotunun nesi kutsal?” diye soruyoruz.

    Bütün reklamlarda evin ütücüsü, süpürücüsü, çamaşır yıkayıcısı, çocuk bakıcısı, aşçısı, güler yüzlü ve fedakar işçisi anneler boy gösterirken, “anneliğin kutsallığını” yeni bir bulaşık makinesiyle taçlandırmaya davet edilirken, haberlere konu olan kadınlarla, reklamlarda “kutlanan” mutlu kadınlar birbirine hiç benzemezken, kadın cinayetlerinin, kadına yönelik erkek şiddetinin, kadın emeği sömürüsünün önü kesilemezken “kutsal anne” mitine “karnımız tok!” diyor, Anneler Günü'nü, Yoğurtçu Parkı’nda birlikte düşündüğümüz, tartıştığımız, eğlendiğimiz, eylediğimiz bir güne çeviriyoruz! 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    11 Mayıs Pazar günü, saat 13.00'te Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda buluşalım. Mor örtülerimiz ve standlarımızla bizi hemen fark edeceksiniz. Yiyecek, içeceğinizi de getirin. Güzel havada piknik yaparken, annelik mitlerini, kadınlara yüklenen bu rolleri, kendi kadınlık ve annelik deneyimlerimizi forumumuzda hep birlikte tartışalım!

    Not: 13.00-17.00 arası parkta devam edecek etkinliğimiz yalnızca kadınlara ve translara açıktır. Etkinliğe gelen küçük çocuklara o gün park alanımız içinde erkekler bakacaktır. Etkinlikte stand açmak için arayabilirsiniz: 0534 358 76 43" 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow