hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası Sosyal İlerleme Paneli Bilgi Üniversitesi'nde

    Uluslararası Sosyal İlerleme Paneli Bilgi Üniversitesinde
    expand

    İstanbul Bilgi Üniversitesi, 27-29 Ağustos 2015 tarihleri arasında, dünyanın birçok ülkesinden 200’ü aşkın akademisyeni ilk kez bir araya getirecek Uluslararası Sosyal İlerleme Paneli’ne (IPSP) ev sahipliği yapıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nobel ödüllü Amartya Sen’in başkanlığını yürüttüğü IPSP, 2017 yılında yayınlayacağı raporda toplumsal değişimle ilgili sorunlara öneriler sunacak. Rapor dünyadaki her toplumun uzun vadede geçireceği evrime dair entelektüel ve kamusal bir tartışmayı gündeme getirmeyi ve sosyal ilerlemeye dair inancın tazelenmesini hedefliyor. Raporun dünyaca ünlü akademisyenlerinden oluşan yazar kadrosunun ilk buluşması İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

    Yazarlar buluşmasına, Columbia Üniversitesi Sosyoloji Bölümü profesörü Saskia Sassen ve Columbia Üniversitesi Felsefe Bölümü profesörü Akeel Bilgrami, ESSEC İşletme Okulu Doktora Programı Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Marie-Laure Djelic, Viyana İnsani Bilimler Enstitüsü Rektörü, Sosyoloji ve Sosyal Antropoloji Uzmanı Shalini Randeria’nin yanı sıra Harvard, Oxford ve Stanford gibi dünyanın saygın üniversitelerinden akademisyenler katılacak. 

    IPSP HAKKINDA

    Uluslararası Sosyal İlerleme Paneli, 21. yüzyılda dünyamızın nasıl daha iyi bir yer hâline getirilebileceği üzerine çalışan, beş kıtadan 200’den fazla alanında uzman ismi bir araya getiriyor. Panelin odağında iktisadi, siyasi ve toplumsal kurumları iyileştirme, adaletsizlik ve çatışmaları ortadan kaldırma ve toplumsal bir uyumu ön plana çıkarmak bulunuyor. Maison des Sciences de l’Homme Vakfı, Princeton Üniversitesi ile çeşitli akademik kurum ve vakıf tarafından desteklenen IPSP raporu 2017 yılında yayımlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow