hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu'nun doğa tarihini "sistematik kazı" aydınlatacak

    Anadolunun doğa tarihini sistematik kazı aydınlatacak
    expand

    Yaklaşık 8 milyon yıl önce yaşamış gergedan, fil, zürafa, maymun ve antilop kemiklerinin bulunduğu Hirfanlı Baraj Gölü kıyısındaki Kurutlu Köyü'ndeki alan, Bakanlar Kurulu kararıyla kazı alanına dönüştürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü öğretim üyesi ve Kırşehir Yüzey Araştırmaları Grubu Başkanı Doç. Dr. Ahmet Cem Erkman başkanlığındaki kazıda, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden öğretim üyeleri de yer alacak.

    Kurutlu Lokalitesi Kurtarma Kazısı'nın sistematik kazı çalışmasına dönüşmesi için Bakanlar Kurulu'ndan izin çıktı. Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve AEÜ işbirliğinde, Ağustos ayından itibaren başlanacak kazılarda, ODTÜ, Ankara, Gazi, Yüzüncü Yıl ve Cumhuriyet üniversitelerinden akademisyenler de görev alacak.

    Anadolunun doğa tarihini sistematik kazı aydınlatacak

    Daha önce "yüzey araştırmaları ve kurtarma kazıları" şeklinde devam eden çalışmaların "sistematik kazı"ya dönüşmesiyle birlikte Anadolu'nun doğa tarihi de aydınlatılacak. Türk Tarih Kurumu ve AEÜ'nün de destek verdiği Hirfanlı Baraj Gölü Kurutlu köyü yakınlarındaki yüzey araştırması ve kurtarma kazılarında, 5 ve 8 milyon yıl önce yaşadıkları belirlenen gergedan, fil, zürafa, maymun ve antiloplara ait kemikler bulunmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow