hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oscar menüsünde Türk yemekleri var mı?

    Oscar menüsünde Türk yemekleri var mı
    expand

    Sinema dünyasının en prestijli film öldüllerinden biri kabul edilen Oscar için geri sayım başladı...CNN Türk Los Angeles temsilcisi Barbaros Tapan, 22 Şubat'taki Oscar ödül töreni öncesi Şef Wolfgang Puck ile Oscar menüsünü ve Türk yemeklerinin o menüde yer alıp almadığını sordu. İşte o röportajdan çarpıcı başlıklar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sene yine harika yemekler hazırlamışsın yıldızlar için, neler var bu sene menüde?

    Öncelikle şunu söyliyeyim  bu sene Türk yemeklerinin olmadığı son sene olacak. Seneye menümüzde Türk yemeklerinide göreceksiniz. Genellikle ödül töreni sonunda davetliler uzun bir günün sonunda açıkmış oluyorlar.Ödül töreninden sonra Governors Ball için salona geçtiklerinde, ilk olarak onları deniz mahsulleri, suşhi ve küçük kanapelerden oluşan büfe ile karşılıyoruz. Daha sonra ana salona geçtiklerinde oturma düzeni sanki evlerindeki salonları gibi olan bir ortamda küçük tabaklarda hazırladığımız truffle, istakoz, et ürünlerinden oluşan yemekler ve onlarca çeşit tatlı ile geceye devam ediyoruz.

    Bu sene sizin 21'inci yılınız Oscar'da bunun hikayesinden bahseder misiniz?

    80'li ve 90'lı yıllarda, Spago restoranımda Oscar partileri düzenliyorduk ve çok ilgi görüyordu. Bunun neticesinde Governors Ball partisine fazla ilgi olmuyordu. Sonra bana Governors Ball'un yemeklerini yapmam için teklifte bulundular.1600 kişilik bir parti bu. İlk denememizde çok başarılı olduk. Burada Dolby Tiyatrosunun olduğu yerin 6'ıncı katında balo salonumuz. İki adet büyük mutfağımız bulunuyor ve bu özel gecede hazırlıklar için işimizi çok kolaylaştırıyor.

    Oscar menüsünde Türk yemekleri var mı

    Duyduğumuza göre Oscar'lardan sonra İstanbul'da olacakmışsınız yeni restoran açılışınız için.

    Evet bunun için çok heyecanlıyız. Yakında Sabancı ailesi ile birlikte ortak Nişantaşı'nda Spago Restoran'ın İstanbul şubesi açılıyor. Oraya yolladığım şeflerim var. Onlara oraya gidince etin, sebzenin, deniz ürünlerinin en iyisi nerede bulunur araştırın öğrenin dedim. Amacımız Türkiye'deki kaliteli ürünler ile kendi lezzetimizi birleştirip mükemmel bir lezzet yaratmak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oscar menüsünde Türk yemekleri var mı


    Bildiğiniz üzere Türk mutfağının Osmanlı'dan gelen bir geniş kültürel zenginliği var. Siz bu
    zengin mutfağı artık Oscar menüsünde kullanmayı özellikle milli tatlımız baklavayı tatlılarda denemeyi düşünür müsünüz ?

    Baklavayı çok seviyorum. Önce Türkiye'deki modern Türk mutfağındaki başarılı genç şefler ile tanışmayı ve sonra onlardan bazılarını seneye buraya getirmeyi istiyorum. Seneye Türk mutfağından örnekler ve baklava neden olmasın .

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow