hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çağdaş sanat büyük kentlerin dışına taştı

    Çağdaş sanat büyük kentlerin dışına taştı
    expand

    İstanbul merkezli bir sanat kolektifi olarak ortaya çıkan Videoist, Mardin'deki mekanında düzenlediği sergilerle çağdaş sanatı büyük kentlerin dışına taşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2003 yılında Hülya Özdemir ve Ferhat Kamil Satıcı'nın oluşturduğu, İstanbul merkezli bir sanat kolektifi olan Videoist, kurulduğu tarihten itibaren yurtiçi ve yurtdışından çeşitli sanatçıların katılımıyla farklı mekânlarda etkinlikler gerçekleştirdi.

    1 Mart 2014'ten itibaren mobil bir sanat projesi olma niteliği taşıyan Videoist, mutlak çekim merkezi olan modern metropolden hareket ederek, çağdaş sanatın taşınabilir sınırlarını araştırıyor.

    Videoist Mardin'de

    Videoist, Anadolu'nun Ortadoğu'ya bakan balkonu konumundaki Mardin'de, çağdaş sanatın mahdumlarına bir buluşma, sergileme, sunum, gösterim, konuşma ve tartışma alanı yaratmayı amaçlıyor.

    Bu alanın bir hafıza ve hatırlama mekanizmasını açığa çıkaracak nitelikte projelere ve sergilere ev sahipliği yapıyor.

    En son Mardin'deki 3. sergi Hakan Kırdar'ın "Anıt Ormanı" isimli kişisel sergisi ile 12 Mayıs-12 Haziran 2014 tarihleri arasında açtı.

    Aynı zamanda video sanatı arşivini de içeren mekân, araştırmacıların, küratörlerin, sanatçıların ve koleksiyonerlerin ziyaretine de açık.

    Ayrıntılı bilgi için: http://videoist-org.blogspot.com/

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow