hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenomen Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Fenomen Kime Denir?

    Fenomen Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Fenomen Kime Denir
    expand

    Fenomen kelimesi her alanda kullanılan en yaygın kelimelerden biri olarak değerlendirmeye alınıyor. Bu kelime bazı sözlüklerle beraber kullanırken kimi durumda ise tek başına kullanılabilir. Anlamı açısında hemen hemen herkes tarafından kullanılabilen bir kelime türüdür. Bu yüzden en çok kullanılan kelimeler arasında da yer alıyor. Fenomen kelimesi son dönemlerde özellikle sosyal medya üzerinde sık karşılaşılan bir kelimedir. Bunun yanı sıra günlük hayatta da yoğun olarak kullanılmaya devam ediyor. Fenomen kelimesinin en genel anlamı olay ya da görüngü demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Fenomen Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

     Fenomen kelimesi genel olarak bir olay ya da görülen şey anlamına gelmektedir. Fenomen kelimesinin TDK sözlük anlamı olay veya görüngü demektir. Sık sık kullanılan bu kelime günümüzde genel olarak herkes tarafından bilinen ve tanınan kişileri tarif etmek için kullanılır. Göz önünde olan ve yaptığı bir olay ile gündeme gelen kişiler de fenomen kelimesi ile ifade edilir.

     Fenomen Kime Denir?

     Yaygın olarak kullanılan ve geniş bir kullanım alanına sahip olan fenomen kelimesi genellikle popülerlik seviyesi yüksek olan kişileri temsil eder. Bir olay ile adından söz ettiren ya da belirli bir konuda başarı elde eden kimselere fenomen denir. Ayrıca herkes tarafından görülebilen ve tanınan kimselere de fenomen denir. Fenomenin genel anlamı olay ve görüngü olarak belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Fenomen Kelimesinin Kökeni

     Fenomen kelimesi dilimizde yaygın olarak kullanılmasına rağmen yabancı kökenli bir kelime türüdür. Bu kelimenin kökeni Fransızca olarak belirtiliyor. Fransızca da ve Eski Yunancada görünen şey, görüntü şeklinde anlamlandırılmaktadır. Ayrıca Eski Yunancada aydınlanmak, görünmek anlamında da kullanılmıştır.

     İnternet Üzerinde Fenomen Ne Demek?

     Fenomen kelimesinin anlamı görünen şey, görüntü, olay ya da görüngü olarak belirtiliyor. İnternet ortamında da herkes tarafından görüne ve tanınan kimselere fenomen deniyor. İnternette yaptığı bir işle ya da bir olayla gündem olan kişiler fenomen olarak tarif ediliyor. Fenomen kelimesi internet ortamında olduğu gibi günlük hayatta da aynı anlamda kullanılıyor. Herhangi bir ortamda herkes tarafından takip edilen ve tanınan bir kişi fenomen olarak biliniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow