hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Foto Muhabirleri Derneği yılın basın fotoğraflarını seçti

    Foto Muhabirleri Derneği yılın basın fotoğraflarını seçti
    expand

    Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları 2015 yarışmasının sonuçları açıklandı. AFP foto muhabiri Bülent Kılıç, Soma'da meydana gelen maden faciası sonrası çektiği fotoğraf karesi ile "Yılın Basın Fotoğrafı" ödülünü aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl 30'uncusu düzenlenen ve Türkiye'nin en önemli medya organizasyonları arasında yer alan, basın fotoğraflarının ödüllendirildiği tek yarışma, "Yılın Basın Fotoğrafları" na 2014 yılına damga vuran olaylardan 3 bin 716 kare katıldı.

    Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan "PhotoAntalya Uluslararası Fotoğraf Günleri" kapsamında Rixos Downtown Oteli'nde toplanan jüri 8 kategoride 24 fotoğraf ve 3 seriye ödül verdi.

    İşte yılın fotoğrafları 

    Yarışma jürisi spor kategorisinde ise ödüle layık eser bulamadı ve bu dalda 2 fotoğrafa özel ödül verdi. TFMD Başkanı Rıza Özel, yarışma sonuçlarını Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

    Yılın fotoğrafı Bülent Kılıç'ın

    Wolrd Press Photo yarışmasında da iki ödül kazanan AFP foto muhabiri Bülent Kılıç'ın geçen yıl Soma'da yaşanan maden kazası faciasında yas tutan madenci yakınlarını görüntülediği karesi "Yılın Basın Fotoğrafı" seçildi. TFMD Başkanı Rıza Özel ile birlikte sonuçların açıklandığı basın toplantısında yer alan Kılıç, kendisine ödül getiren fotoğrafın hikayesini anlattı.

    Van'da depremde yıkılan Bayram Oteli enkazında yaşamlarını yitiren DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz - Cem Emir adına konulan özel ödülü, IŞİD'in Kobani'ye saldırısından kaçanların tel örgüleri aşmasını gösteren fotoğrafı çeken Hürriyet Gazetesi muhabiri Selçuk Şamiloğlu'na verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow