hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nde iki Türk finale kaldı

    Sony Dünya Fotoğraf Ödüllerinde iki Türk finale kaldı
    expand

    Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2014’te ikiTürk fotoğrafçı finale kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yarışmanın ötesine geçerek bir fotoğraf festivaline dönüşen  Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’ndeheyecan devam ediyor. Dünyanın en geniş kapsamlı fotoğraf yarışması, 166 ülkeden 140 bine yakın başvuru topladı. 30 Nisan’da Londra’da düzenlenecek özel bir gecede verilecek  “Yılın Fotoğrafçısı” ve 25 bin dolarlık büyük ödülün yanı sıra dünyanın dört bir yanından fotoğrafçılarlatanışmak ve Sony’den profesyonel fotoğraf ekipmanları kazanma şansını yakalamak üzere yarışacak adayların final listesi ise bugün açıklandı.

    Dünyanın önde gelen fotoğrafçılık yarışmalarından biri olan Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nin 2014 final listeleri bugün Dünya Fotoğraf Kuruluşu (World Photography Organisation) tarafından açıklandı. Bir önceki yılın en iyi çağdaş uluslararası fotoğraflarının ödüllendirildiği geniş kapsamlı fotoğraf yarışması Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri, Profesyonel, Açık ve Gençler olmak üzere üç ana yarışmadan oluşuyor.

    166 farklı ülkeden fotoğrafçıların sunduğu 140 bine yakın fotoğraf, ödüllerin yedi yıllık tarihinde ulaştığı en yüksek katılımcı sayısını temsil ediyor. Jüri üyeleri, yarışmaya katılan son 12 aya ait fotoğraflar arasından uluslararası çağdaş fotoğrafçılığın en iyiörneklerini temsil eden eklektik bir kısa liste seçti.

    İki Türk fotoğrafçı,ödülün tüm fotoğrafçılık meraklılarına yönelik hazırlanan ve tek bir fotoğraf baz alınarak belirlenen Açık yarışmasında finale kaldı. Finale kalan yarışmacılar Geliştirilmiş kategorisinde Murat Germen ve Gülümseme kategorisinde Alpay Erdem oldu. Bunların yanı sıra Türk fotoğrafçılar tarafından çekilen üç fotoğraf da on Açık kategoride övgüye değer bulundu.

    Finale kalan ve övgüye değer bulunan fotoğraflar, Alpay Erdem tarafından çekilen bir çamur banyosuna atlayan bir kadının olağanüstü fotoğrafı ile Murat Germen’in İstanbul’daki yoğun kentsel dönüşüme odaklanan eşsiz fotoğrafını da içine alan çok çeşitli bir yelpazeye yayılmış konuları kapsıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Finale kalan fotoğrafların hepsi 1-18 Mayıs tarihleri arasında Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Sergisi 2014 kapsamında Londra’daki Somerset House’da sergilenecek. Nihai baskılar, ödüllerin baskı sponsoru Metro Imaging tarafından üretilecek. Biletler bugün itibariyle www.worldphoto.org/2014exhibition adresinden temin edilebiliyor.

    Onadet Açık kategorisindeki kazananların isimleri 18 Mart’ta açıklanacak ve herbirine Sony’nin en son dijital görüntüleme ekipmanları verilecek. Açık kategoride kazanan isimler daha sonra Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Yılın Açık Kategori Fotoğrafçısı unvanı için değerlendirilecek ve kazanan isim 30 Nisan tarihinde Londra’da düzenlenecek olan gala töreninde açıklanacak. Yılın AçıkKategori Fotoğrafçısı 5.000 ABD Doları tutarındaki ödülün de sahibi olacak.

    Aynı ödül töreninde, 14 profesyonel kategorinin kazananlarının yanı sıra prestijli L’Iris D’Or/ Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Yılın Fotoğrafçısı ödülü ile 25.000 ABD Doları tutarındaki ödülün sahibi de açıklanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow