hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''İlk geldiğimde İstanbul'da kayboldum''

    İlk geldiğimde İstanbulda kayboldum
    expand

    Bu yıl 5'incisi düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali'nin onur konuğu olarak Malatya'ya gelen ünlü sinema oyuncusu Nastassja Kinski, yıllar önce ilk kez gittiği İstanbul'da kaybolduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malatya'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren ünlü oyuncu Kinski, Türkiye ile ilgili başından geçen anısını da paylaştı. Kinski, ailesi ile Türkiye'ye İstanbul'daki bir film festivali için ailesi ile ilk geldiğinde çocuk olduğunu ve İstanbul'da kaybolduğunu söyledi.

    Türkiye'yi sevmesinin en büyük nedenlerinden birinin de çocukluk arkadaşlarından birinin bir Türk kız olması olduğunu ifade eden Kinski, en son olarak Türk filmleri arasında ''Kelebeğin Rüyası''nı izlediğini ve bu filmi de çok beğendiğini söyledi. Bu filmi izledikten sonra Türk Sinemas'ının geliştiğini anladığını belirten Kinski, "Türk Sineması'nda yönetmenler, dünya çapında ödüller alıyorlar. Bütün dünya yavaş yavaş Türkiye'ye toplanacak" dedi.


    Hayata asla aynı şartlarla devam edilemeyeceğini dile getiren Nastassja Kinski, kariyerine 12 yaşında başladığını ve her zaman çalıştığını söyledi. Şu an çok mutlu bir yaşantısının bulunduğunu dile getiren, ''Kötü adam'' rollerinin ünlü ismi Klaus Kinski'nin kızı Kinski, şu ana kadar oynadıkları filmleri arasında 'Tess' filmini çok beğendiğini söyledi. 'Tess' filminde çok özel bir anısının bulunduğunu söyleyen Kinski, "Orada küçük oyuncudan kadın oyuncuya geçiş var" dedi.

    Onur ödülü alacağı Malatya'ya gelmeden önce şehri araştırdığını da dile getiren Kinski, "Yaptığım araştırmada kayısı ile tanıştım. Daha sonra Battalgazi'deki Ulu Camii'ni çok görmek istiyorum. Camilerle ilgili çok güzel bir hatıram var. Malatya'da kayısı bahçelerini gezmek istiyorum'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow