hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 yeni kitap raflarda yerini aldı

    3 yeni kitap raflarda yerini aldı
    expand

    Halil Bezmen'in "Mustafa Kemal'e Aşklanmak", Kemal İslamoğlu'nun "Hayatın Direksiyonuna Geç" ve Cenk Sidar'ın "Türkiye Rüyası" adlı kitapları raflarda yerini aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa Kemal'e Aşklanmak

    Müptela Yayınları, Mayıs ayında önemli bir tarihsel aşk romanını okurlarıyla buluşturdu.

    Halil Bezmen, "Mustafa Kemal'e Aşklanmak"ta bir genç kızın kadın oluşunu, imkansız bir aşkın izinde sürüyor.

    Savaşın gölgesindeki Anadolu köylerinin ve İstanbul'un fon olarak kullanıldığı roman, büyük bir travmadan kendini yeniden doğuran bir genç kadının hikayesi üzerine kurulu.

    Savaşın gölgesinde kalanlar, tarihin kurguya, gerçeğin düşe karıştığı "Mustafa Kemal'e Aşklanmak"ta kendini buluyor.

    Yakın dönem okuması niteliğinde olan romanda Halil Bezmen, zaaflarıyla Mustafa Kemal'i, ona sonsuz bir aşkla bağlı genç bir kadının hikayesi üzerinden anlatıyor, savaşın gerçekliğini ve yıkıcılığını, aşkın iyileştirici etkisini ortaya seriyor.

    Halil Bezmen okura şöyle sesleniyor:

    "Sevgili okuyucum,
    Aşkı yazdım. Karşılık görmeden, kendi kendine büyüyebildiğine göre, Büyük Aşk dedikleri bu olmalı.
    Bu kitabın ilk taslağını bitirdiğimde bir tuhaflık sezdim: İçi şiddet doluydu. 'Böyle aşk romanı mı olur? Bir tutam sevgi bulabilmek için, sizi, sayfalar dolusu vahşet okumak zorunda bıraktım' diye kendime kızdım.
    Belki de farkına varmadan, bir savaş romanı yazmıştım.
    Mustafa Kemal'e Aşklanmak, aşk dolu bir savaşa, savaş dolu bir aşka davettir.
    Son dönemin en iddialı aşk ve tarih romanlarından biri olarak Mustafa Kemal'e Aşklanmak raflarda yerini aldı. Okurun yakıcı duyguların çarpışmasına tanıklık edeceği roman, yakın dönem tarihi cesur bir şekilde yorumlaması bakımından da önemli."

    Hayatın Direksiyonuna Geç

    Boğazınızla ok kırabilir misiniz? Kırık camların üzerinde yürüyebilir misiniz?     

    Hiçbir şey imkânsız değildir, yeter ki direksiyonda sen ol!

    Kurban rolüne sığınarak hayatımızı çıkmaza sokar; gerçek ihtiyaçlarımızın ne olduğunu, onları nasıl karşılamaya çalıştığımızı, içimize nasıl bakmamız gerektiğini, kendimizi nasıl tanıyabileceğimizi, nasıl düşündüğümüzü, neye değer verdiğimizi, ne hissedip nasıl davranacağımızı bilemeyiz.

    Bununla da kalmayıp ne kadar başarılı, bilinçli veya sağlıklı olduğumuzu sorgularız, hatta kapasitemizi ne kadar kullandığımızı...

    "Var" olmayı, "bir" olmayı, akıştaki dengeyi ve yaşam oyununu öğrenmeye çalışırken bocalarız. Çünkü hayatımızın direksiyonunda biz değil başkaları vardır...

    Eğer hayatınızın direksiyonuna geçebilirseniz, ateşin üzerinde bile yürüyebilirsiniz!

    Zihinsel ve duygusal blokajlarımız bir set olarak her adımda karşımıza çıkıyor. Peki, ya bu blokajlar gerçek değil de hayaliyse…    

    Kemal İslamoğlu, bütün bu blokajların aslında öğrenilmiş çaresizlikle önümüze koyduğumuz, yolumuzu tıkayan engeller olduğunu söylüyor. Kazanılacak farkındalıkla bu engelleri ortadan kaldırmanın mümkün olduğunu belirten İslamoğlu, bizleri farkındalık kazanıp gerçek potansiyelimizde yaşamaya davet ediyor.

    Yurtiçi ve yurtdışında 20 yıldan beri 100 binden fazla profesyonelle danışman, eğitmen ve koç olarak çalışan Kemal İslamoğlu, "Hayatın Direksiyonuna Geç" adlı eseri ile birçok kişisel gelişim kitabının açık bıraktığı "pratik" alanı da başarıyla dolduruyor ve size hayatınızın yol rehberini sunuyor. Dahası imkânsız denen şeylerin yapılabilir olduğunu ispatlıyor.    

    İslamoğlu, kitabı alan okurlarına 4 saatlik canlı eğitim deneyimini de ücretsiz olarak sunuyor.

    Türkiye Rüyası

    Gezi direnişi ve yolsuzlukların ifşasıyla hareketlenen Türkiye siyaseti, 2014 yılının ortasında derin bir tıkanma içinde.

    Oysa hızla değişen uluslararası güç dengeleri, nükseden ekonomik sıkıntılar ve güvenlik tehditleri nedeniyle belirsizliklerin artarak devam edeceği önümüzdeki dönemde ekonomik, sosyal ve siyasal olarak güçlü bir Türkiye'ye, bu Türkiye'yi inşa edecek yeni bir toplumsal sözleşme, bağdaşık bir ideoloji, tutarlı siyaset kurumu ve yeni kadrolara her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.

    Ülke tehlikeli bir toplumsal gerilim ve kutuplaşma yaşıyor. İktidar bu gerilim ve kutuplaşmayı kendi tabanını konsolide edecek bir siyasal taktik olarak kullanıyor. Yegâne alternatif tam demokrat ve özgürlükçü bir sosyal demokrat siyaset!

    Türkiye'de çağdaş ve yenilikçi bir solun öz değerlerle kurulabilmesi ve bu hareketin halkın iradesi ve inancıyla, sandıktan zaferle çıkması için siyasetçilerin ve aydınların ideolojik ve kurumsal bir genel durum değerlendirmesi yapması, solun özgürlükçü, demokrat ve yenilikçi ilkeler ışığında politikalarını tekrar tanımlaması gerekiyor.

    Sidar, Goa Yayınları'ndan çıkan bu kitapta tutarlı ve bütünlükçü bir düşünsel anlayışı, güncel veriler ve pratik uygulama örnekleriyle ideoloji, zihniyet, siyaset, iktisat, dış politika, enerji ve güvenlik konularına sırasıyla değinerek üretmeye çalıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow