hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağaçlar Bizi Nasıl Mutlu Eder?

    Ağaçlar Bizi Nasıl Mutlu Eder
    expand

    M. Banu Aksoy imzasıyla Hayy Kitap’tan çıkan “Ağaçlar Bizi Nasıl Mutlu Eder?”, çocuklar için kapsamlı bir ağaç kitabı olma niteliği taşıyor. Çizgileri ve öyküleriyle bilinen iki meraklı kafadarın sorularına cevap aradığı “Moli ile Olaf Merak Ediyor” serisi, yemyeşil bir kitapla devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir gün unutulmaz bir olay olur ve toplumun hafızasına güçlü bir şekilde kazınır, tıpkı Gezi olayları gibi. O sırada çocuk olanlar, hayal meyal da olsa o günleri hatırlayacaktır. Tabi bunları çocuklara anlatmak ilk bakışta zor gelebilir. Çocuk kitabı “Ağaçlar Bizi Nasıl Mutlu Eder?” ise, biyoloji ve coğrafya derslerinden öğrenilebileceklerle, derslerde hiç anlatılmayan ama hayatta olanları bir araya getiriyor.

    M. Banu Aksoy imzasıyla Hayy Kitap’tan çıkan “Ağaçlar Bizi Nasıl Mutlu Eder?” güncelden başlayarak çevre konusuna bir giriş yapıyor. Bir Dolap Kitap’ın “dolap kapağı” M. Banu Aksoy’un çizgileri ve öyküleriyle tanıştığımız iki meraklı kafadarın sorularına cevap aradığı “Moli ile Olaf Merak Ediyor” serisi, yemyeşil bir kitapla devam ediyor: Ağaçlar Bizi Nasıl Mutlu Eder? 

    Moli ile Olaf, mahallerindeki parka bir bina yapılacağını duyunca Kedimiyo’yu da alıp komşularıyla birlikte parka koşar. Orada geçirdikleri süre boyunca ağaç hakkında neler öğrenirler neler. Öğrendiklerini yazar, listeler, kesip yapıştırıp sayfaları süslerler. Böylece biz okurlar da onların sıcacık rehberliğinde ağaçlarla ilgili merak ettiğimiz sorulara cevap buluruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapraklarına ve çiçeklerine bakarak ağaçları nasıl tanırız? Ağaçların yaşı nasıl ölçülür? Ağaçlar neden yapraklarını döker? Ağaçlar nasıl beslenir? Ağaç gibi görünen her bitki gerçekten ağaç mıdır? 

    Bir Dolap Kitap adlı internet sitesinde çocuk kitapları hakkında tanıtım, yorum, eleştiri yazıları yazan Aksoy, çocuklar için hem bilgilendirici hem de etkinlik önerileri ve hareketli tasarımıyla interaktif bir kitap sunuyor.

    "Ağaçlar Bizi Nasıl Mutlu Eder?"
    Yazan: M. Banu Aksoy
    Yayınevi: Hayykitap - 255
    Sayfa sayısı: 48
    Birinci baskı: Mayıs 2014
    Fiyatı: 11 TL

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow