hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    April Yayıncılık'tan 4 yeni kitap

    April Yayıncılıktan 4 yeni kitap
    expand

    April Yayıncılık bu ay Nihat Genç, Vedat Özdemiroğlu, Jonathan Tropper, Jodi Picoult ile okuyucularına merhaba diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Tek Tabanca

    Nihat Genç'in gölgede kalmış en iyi hikayeleri bir arada: Tek Tabanca! Tam bir edebi hazine! Yalnızların, yoksulların, ezilenlerin başrolde olduğu şoke edici hikayeler! Tek Tabanca, edebiyatın baş döndüren özel efektleriyle dolu! Gerilim, kahkaha, en acı gerçekler, rengarenk düşler, aşk, macera, bilgelik ve sürprizler art arda şimşek gibi çakıyor!

    Bu hikayeler sayfalardan taşarak kana karışıyor! Nihat Genç; bir garson çocuğu, bir küçük kızı, köy doktorunu, teyzeyi, dilenciyi, eşcinseli, üniversiteliyi öyle renkli, öyle hayat dolu kahramanlara dönüştürüyor ki şaşıp kalıyorsunuz. Bu sayfaları ezberleme isteği duyacaksınız. Tek Tabanca, mermi gibi hızlı ve tesirli bir edebiyat patlaması! Direkt kalbe ateş ediyor!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burada Ayrılıyoruz

    Ben Judd Foxman. Elinde otuz dört mumlu pasta, yatak odasının kapısında dikilmiş şu adam, benim. Yatağımızda bir başkasıyla sevişen kadın, eşim Jen. Anlaşılan o ki, sürpriz yapmak için kötü bir zamanlama. İnsana böyle anlarda ne yapması gerektiği öğretilmiyor. Bu arada söyledim mi bilmiyorum; bugün babam öldü. Jonathan Tropper’dan aşka, aileye, arkadaşlığa, bizi bir arada tutan bağlara dair şamatası bol, dokunaklı bir roman: Burada Ayrılıyoruz.

    "Karmakarışık, acıklı, komik, hüzünlü ve en nihayetinde o kadar gerçek ki."

    Bookpage

    Hikayeci

    Sage Singer yalnız bir kadın, günleri fırında ya da evli sevgilisiyle kaçamak buluşmalarla geçiyor. Josef Weber ile tanışmasıyla birlikte hayatı değişiyor, artık bir arkadaşı var. Bir gün Josef, Sage'den bir iyilik istiyor: Onu öldürmesini. Devamında karanlık sırrını açıklıyor: Geçmişinde bir Nazi subayıydı, Sage'in büyükannesi ise soykırımdan kurtulan 'şanslı'lardan. En iyi dostunuzun geçmişinde bir katil olduğunu bilseniz ne yapardınız?
    Affetmenin sınırlarını kim çizer? 
    İntikam ve adalet birbirinden ne kadar uzakta? Jodi Picoult'nun tüm romanları arasında polisiye yönü en ağır basan, felsefi sorgulamalarla ve hesaplaşmalarla örülü bir modern zaman destanı:Hikayeci

    “Güçlü ve sürükleyici, çoğu zaman yürek sızlatan bir roman.”

    Booklist

    “Bu yıl daha etkileyici başka bir romanla karşılaşacağınızı sanmıyorum.”

    Huntington News

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Jodi Picoult'nun son romanı okuru geri dönülmez ve unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor.” 
    Miami Herald

    Bebek Kafası

    Twitter yokken o vardı. Vedat Özdemiroğlu insanlık hallerini kısa cümlelerle anlatıyor, esprileri art arda sıralıyordu.  '140 karakter' kısıtlaması yok burada. Çünkü öze sadakati, her defasında biçimsel sınırlamayla temin edemezsiniz. Beri tarafta, Özdemiroğlu, okurunu her daim hoş tutmayı ilke edinmiş görünüyor. 'Yükte hafif, pahada ağır' metinler sunuyor. Bu nedenle, onun yazdıkları hafızalarda yer ediyor, hızla yayılıyor, kolayca anonimleşiyor. Bebek Kafası’ndaki birçok espri, yazar adı anılmadan dilden dile aktarılıyor.  Vedat Bey adeta, espri yapmış, denize atmış. Zamanla, memleketin üç tarafını çeviren denizlere rengini vermiş mizahı. Murat Menteş'in sunuşuyla, Vedat Özdemiroğlu'ndan Bebek Kafası.

    500 bin dolar ödüllü kitap "Endgame" yarın çıkıyor

    Eskişehir Dükü'nden ''Tesirsiz Parçalar''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow