hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cesetleri konuşturan adamın gerçek hikayesi

    Cesetleri konuşturan adamın gerçek hikayesi
    expand

    "Cinayet Sohbetleri" son zamanların en sarsıcı kitaplarından biri. Onur Akhan ve Mesut Demirbilek kaleme aldı, Doğan Kitap etiketiyle çıktı ve nihayet raflardaki yerini aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Yüz ifadesiyle, yaralarıyla ve duruşuyla nasıl öldürüldüğünü anlatan maktuller...
    Olay yerine bıraktığı izlerle "bu cinayeti ben işledim" diye bağıran katiller...
    Paramparça edilen, yakılan, denize atılan, yol kenarına fırlatılan, tarlalara gömülen faili meçhuller...
    Cinayet sanılan intiharlar, intihar süsü verilen cinayetler...
    Kurtlanmış, her tarafını sinekler sarmış, şişmiş ve kokuşmuş cesetler...
    Bu kitapta okuyacağınız her şey gerçek!"
    (Başlangıç bölümünden)

    "Cinayet Sohbetleri" İstanbul Cinayet Şube'nin efsane dedektiflerinden Mesut Demirbilek'in 22 yıllık meslek hayatında edindiği sıra dışı tecrübelerden oluşuyor.

    Kitapta ilk söz cesetlere verilmiş. Yani, Mesut Demirbilek'in çözdüğü bütün cinayetlerin maktulleri kendi ağızlarından konuşuyor ve nasıl öldürüldüklerini anlatıyor.

    Ardından, bir rol değişimi yaşanıyor.  Yılların sorgu ustası Mesut Demirbilek sorgulanan ve kitabın diğer yazarı Onur Akhan da sorgucu rolünü üstleniyor. Böylelikle soru-cevap şeklinde "cesetleri konuşturan adam"ın gerçek hikayesini okumaya başlıyorsunuz.

    Zekice işlenmiş kurgusuyla "Cinayet Sohbetleri" daha ilk bölümden itibaren adeta bir roman akışkanlığı içinde okuyucuyu alıp götürüyor.

    Mesut Demirbilek'in adeta Quentin Tarantino titizliği ile kusursuz bir şekilde anlattığı olay yerleri okuyanların kanını donduracak cinsten.

    - Kurban bayramında annesini kesip, etlerini komşulara "pay" olarak dağıtan adam;
    - Sevgilisine sarkıntılık ettiğini için en yakın arkadaşını bıçaklayan ve bununla da yetinmeyip küvette parçalara ayırdığı cesedi Kurbağalı Dere'ye atan genç;
    - Pompalı tüfekle öldürdüğü annesine apartman dairesindeki odasında çimento ile harç karıp betondan mezar hazırlayan kadın;
    - Tabancasını ağzına dayayıp intihar eden iş adamının paramparça olmuş ve odanın her yerine dağılmış beyni en fazla dikkat çeken bölümler arasında yer alıyor.

    Bütün bunların dışında en özgün sorgu teknikleri, erkeklerin ve kadınların yalanları ve bir ölüm olayının kaza mı, intihar mı, cinayet mi, yoksa doğal ölüm mü olduğunun tespit edilme süreci gibi pek çok konuda örnek olaylar üzerinden doyurucu anlatımlar yer alıyor.

    Tabii ki, her şey bu kadar sert değil. Cinayet Sohbetleri esas olarak Mesut Demirbilek'in hikayesi. Yani, 1980'li yılların kült yapımlarından olan Komiser Columbo'ları ve Komiser Baretta'ları izleyerek büyüyen ve cinayet masası dedektifi olma hayaliyle yanıp tutuşan bir çocuğun adım adım nasıl bir kahramana dönüştüğüne şahitlik ediyorsunuz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow