hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enver Aysever'den yeni kitap: "Bu Roman O Kız Okusun Diye Yazıldı"

    Enver Ayseverden yeni kitap: Bu Roman O Kız Okusun Diye Yazıldı
    expand

    Enver Aysever'in yeni kitabı "Bu Roman O Kız Okusun Diye Yazıldı" Doğan Kitap etiketiyle raflarda yerini aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1990'lı yılların İstanbulu'nda kırık bir aşk hikâyesinin anlatıldığı Bu Roman O Kız Okusun Diye Yazıldı üniversite öğrencisi Yahudi bir genç kızla Müslüman bir erkeğin imkânsız ilişkisini anlatıyor.Romanda ismi verilmeyen genç erkek kahraman barlarda gitar çalan, Cemal Süreya'nın şiirlerine hayran bir üniversite öğrencisidir. Kendisiyle aynı mahallede oturan, sabahları otobüs durağında karşılaştığı genç bir kız çok ilgisini çekmektedir. Erkek gibi sigara içen, kimseden çekinmeyen bu kıza yaklaşmanın yollarını aramaya başlar genç adam. Ve bir gün genç kızı sırtında keman kutusuyla görünce, arkadaşlarıyla bir müzik grubu kurduklarını, geceleri bir barda çaldıklarını söyleyerek, kızdan kendilerine eşlik etmesini ister. Ve yavaş yavaş bu sert görünüşlü kızla aralarında duygusal bir bağ oluşur.  Ancak kızın ailesi geleneklerine sıkı sıkıya bağlıdır ve kızlarının Müslüman bir erkekle ciddi bir ilişkiye girmesini istemezler. İki genç için sıkıntılı bir süreç başlar böylece. Yasakları delmek, isyan etmek, genç doğalarının bir parçasıdır. Ama yetişkinlerin dünyası acımasızdır. 

    Kitaptan...

    Kabataş'a yanaşan arabalı vapurun heybetine dikkat etti. Zamanın darlığı üstüne düşündü. Soluk almak için bile vakti yoktu. Çok fikri vardı, atlaya zıplaya ilerleyen gelecek planları. Hayranlık uyandıracak tasarıların ateşinde yanıyordu. Gençti ve doğası gereği bencil. Toplumsal düşlerine sinen egosunu bulmak için daha çok zaman gerektiğini henüz bilmiyordu. Adalet istiyordu, eşitlik istiyordu, sesi yüksek perdeden çıksın ve yerle bir olsun istiyordu tüm ezberler. Hep ön plandaydı. İlk devrim, sevgiliyle olandı.

    Pencereyi sonuna dek açtı, yatağın üstüne oturdu. Size yemin ederim ki, o gece yıldızlar teker teker indiler gökten ve odanın içinde selamladılar genç adamı. Gökkuşağı belirdi odada. Sol anahtarı geldi yerini aldı. Bir orkestra şefi olmanın kendinden emin, güven veren ve inançlı ilk hamlesini yaptı. Notalar birer birer gökkuşağı üstüne uzandılar. Tanrı o anı ölümsüz kılmak istedi. Fısıldamaya başladı. Pencereden manolya kokusu giriyordu odaya. Aylı gecede gitarın tınısı işitildi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kitap adı: Bu Roman O Kız Okusun Diye Yazıldı

     Yazarı: Enver Aysever

    Türü: Roman

    Enver Aysever kimdir?

    1971'de İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Doğuş, Yeditepe ve Arel üniversitelerinde dersler verdi. Yazdığı ilk öykü kitabı Geç Kalmış Romantik, ilk romanı ise Bir An Bin Parça'dır. Bir an Bin Parça adlı kitabı ile 2007 Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandı.Yazgıcılar, Varlık ve Gösteri dergilerinde çalıştı. Finansal Forum, Cumhuriyet, Akşam ve Birgün gazetelerinde yazılar yazdı. CNN Türk ekranlarında yayınlanan "Aykırı Sorular" adlı programı sunmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow