hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kitapların "Berlinale"sinde bir Türk romanı

    Kitapların Berlinalesinde bir Türk romanı
    expand

    Berlin Film Festivali’nin dünyanın en büyük telif alışverişinin yapıldığı Frankfurt Kitap Fuarı’yla yıllardan beri sürdürdüğü kitapların uyarlama haklarının tanıtım programı "Books at Berlinale"e ilk defa bir Türkçe kitap seçildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    11 Şubat 2014'te Berlin Film Festivali’nin "Books at Berlinale" bölümünde dünyanın dört bir yanından gelen 150 film yapımcısı, beyaz perdeye uyarlanabilecek 11 edebi eseri yakından tanıma şansı bulacak. Seçilen eserlerin Berlinale Co-Production Market'te sunumları yapılacak. Sonrasında ise davetli yapımcılar; kitapların uyarlama hakkı sahipleri, uluslararası yayıncılar ve edebiyat ajanslarıyla bir araya gelerek edebiyat dünyasıyla iletişim sağlama fırsatı bulacak ve belki de film haklarını doğrudan elde etme şansını kazanacak.

    Bu yıl 25'ten fazla ülkeden 120'nin üzerinde eser "Books at Berlinale"e aday gösterildi. Seçilen 11 kitap, yeni basılan, en çok satanlara girmiş ve/veya ödül sahibi eserlerden oluşuyor. Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerin farklı ajans ve yayınevlerinden seçilen katılımcılar arasında Türkiye'den Hakan Günday'ın yayın haklarını temsil eden Kalem Ajans da bulunacak. Hakan Günday, son romanı Daha ile Books at Berlinale'de şimdiye dek seçilen ilk Türk yazar olma özelliğini taşıyor.

    Festival direktörü Dieter Kosslick, festivale dair görüşlerini şöyle aktarıyor: "Books at Berlinale geçtiğimiz yıllar içinde uluslararası film festivalleri arasında edebi eserler için pazar oluşturan ilk festival olarak dünya çapında bir yer edindi. Şimdi ise film ve edebi eserler arasındaki ağı ileriye taşıyarak edebiyat uyarlamalarına ilgi duyan daha fazla yapımcıyı buraya getirmeyi planlıyor."
    “Books at Berlinale”, Berlinale tarafından ve Frankfurt Kitap Fuarı işbirliğiyle 2006'dan beri düzenleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğan Kitap tarafından yayımlanan ve çeviri hakları 23 dile satılan Daha, 9 yaşındayken babası Ahad ile birlikte yurtdışından kaçak işçi getirme işine başlayan Gazâ’nın öyküsü aracılığıyla, insanın insanı yönetme isteğini, insanın insan üzerinde baskı kurma güdüsünü ele alan çarpıcı, sarsıcı, klasikler arasına girmeye aday bir roman.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow