hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuruyan ağaç dallarını sanat eserine dönüştürüyor

    Kuruyan ağaç dallarını sanat eserine dönüştürüyor
    expand

    Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kale içi Hıdırlık Sokak üzerine yapılan parktaki ağaçtan keçi heykellerini yapan sanatçı Adnan Ceylan'ın eserleri, hayranlık uyandırıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Parktaki ağaçtan üç keçi heykelini ortaya çıkaran sanatçı Adnan Ceylan, heykelleriyle gurur duyuyor. Fırsat buldukça parka giderek heykellerini inceleyen Ceylan, yeni projeler için de çalışma yapıyor. İsveç ve Dubai olmak üzere Antalya'daki bazı villa ve iş yerleri için de ağaçtan heykel yapan Ceylan, özgün sanat eserleriyle ön plana çıkıyor. Stockholm'de düzenlenen dizayn akademisi kurslarına katılan Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı mezunu başarılı sanatçı, heykellerinde kullandığı ağaç malzemelerin tamamını ise doğadan kendi eliyle topluyor.

    Gülüşün sırrı belli oldu

    'Malzeme doğadan'

    Ado Concept Antalya adındaki atölyesinde yaptığı heykellerin seçenekleri ise oldukça fazla. At, keçi, kartal gibi canlıların bire bir kopyası olan heykelleri sedir ağacı kabuğu ve dallarını birleştirerek ortaya çıkartan Ceylan, bir heykelin yapımının 3 ay sürdüğünü kaydetti. Heykellerinin ham maddesi sedir ağacı kabuğu ve dallarını ise Elmalı'nın 2 bin metre rakımlı dağlarında büyüyen sedir ormanlarından topladığını vurgulayan Adnan Ceylan, "Sedir ağacı doğası gereği böcek barındırmayan dayanıklı bir ağaç. Sedir ağaçları sıcak ve soğuk hava değişikliklerinde dış kabuğunu yere bırakır. Heykellerimin ham maddesi ağacın gövdesinden ayrılarak yere saçılan kabul ve dalları. Bu dalları toplayarak heykellerimi yapıyorum. Bu vesile ile ormanı temizlemiş oluyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vizyonda bu hafta: 21 Ağustos

    Parktaki keçi heykelleri

    Bir heykel için 10 ile 20 çuval arası ağaç kabuğu ve dalın yeterli olduğunu sözlerine ekmeyen Ceylan, "Ağaçtan heykellerimde vermek istediğim mesaj aslında 'Doğa'. Doğa'ya sahip çıkması gereken insanoğlu. Fakat biz maalesef doğayı ihmal ediyoruz. Burada parka konulan 3 ağaçtan keçi heykeli ile doğayı anlatmaya doğanın estetiğini yansıtmaya çalıştım" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow