hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu hafta sonu Salon'da dans var

    Bu hafta sonu Salonda dans var
    expand

    Bu hafta sonu Salon'da önce The Field, ardından Sam Barker sahne alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektronik müziğin ekol plak şirketi Kompakt'ın yıldızlarından, İsveçli elektronik müzik yapımcısı ve DJ Axel Willner, sahne ismi The Field'le adından söz ettiriyor.

    2003'te Buzz isimli yazılımla tanışmasıyla müzik kariyerine başlayan Willner, müziğini "soundscape ve klasik müziğin arasında olarak" olarak tanımlıyor.

    Birçok single'a imza atan The Field, Pitchfork'tan 9.0 alarak son on yılın en iyi 200 albümü listesine giren, ilk albümü From Here We Go Sublime'i 2007'de piyasaya sürdü.

    Ardından Yesterday and Today (2009), Looping State of Mind (2011), ve Cupid's Head (2013) albümlerini yayımladı.

    Harper Lee'den 55 yıl sonra yeni roman!

    The Field, kendi prodüksiyonları kadar Gui Boratto, Annie, Thom Yorke, Tame Impala, Wild Beasts, Interpol gibi isimlerle yaptığı remikslerle de adından söz ettirdi ve bugüne kadar Bestival, Roskilde, OFF Festival, Pitchfork Music Festival, ATP, Sonar ve Oya gibi dünya çapındaki pek çok festivalde sahne aldı.

    Sam Barker (Berghain) ile "After Party"

    Salon'da gerçekleştirilecek The Field konseri sonrasında ise sahne Sam Barker'a emanet olacak.

    Küçüklüğünden beri her türlü enstrümanı çalan Sam Barker, 13 yaşında kendi elektronik müzik üretimlerine başladı.

    Instrumentality adı altında 4 yıl boyunca her hafta kendi müziğini yapan Barker, 2006 yılında LittleBig ajansından Ned Beckett ile çalışmalarına devam etti ve bir yıl sonra şirketi ile Berlin'e taşındı.

    Barker, hala Berlin'in önemli gece kulüplerinden Berghain'in "resident DJ"i olarak başarılı işlere imza atıyor.

    Pitchfork'un ''Modern elektronik müziğin en doyurucu isimlerinden'' diye bahsettiği The Field (Live) ve sonrasında Sam Barker (Berghain), 3 Nisan Cuma akşamı 22.00'da Salon'a dans gecesi yaşatmaya geliyor.

    Konserin biletleri tam 35 TL, öğrenci 25 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

    Jori Hulkkonen ve Jimi Tenor, 'Nuntius' projeleriyle Salon'da

    Finlandiyalı elektronik müzik prodüktörleri Jori Hulkkonen ve Jimi Tenor'un yönetmenliğini üstlendiği sessiz film Nuntius; Lynch'in Eraserhead'i, Godard'ın Alphaville'i, Tarkovski'nin Solaris'i ve Fellini'nin Satyricon'undan ilham alan, fütüristik bir yol filmi.

    Dünyadaki bir objeyi alıp evine getirmekle görevlendirilen Mr. Normall karakterinin, bir boyuttan diğerine olan yolculuğunu anlatan Nuntius'un gösterimi sırasında Jori Hulkkonen ve Jimi Tenor ikilisi, elektronik müzik içeren bir performans sergileyecekler.

    Benzer müzikal geçmişleri olan ve sinemayla ilgili deneyler yapmayı çok seven ikili, Nuntius'ta bu özelliklerini yine sonunda kadar sergiliyor.

    Filmlerinin müziklerini her seferinde canlı olarak sergileyerek de, bunu sürekli bir deneyime ve sonu olmayan zamansız bir işe dönüştürüyorlar.

    Finlandiya müzik sahnesinin aranan isimlerinden "elektro-pop büyücüsü" Hulkkonen ve multi-enstrümantalist Tenor'un ustalıkla işledikleri projeleri Nuntius, özgün görsel ve seslerin bir araya geldiği benzersiz bir deneyim.

    Elektronik müziğin eşlik edeceği görsel bir şiir, sine-konser Jori Hulkkonen and Jimi Tenor Play 'Nuntius', 4 Nisan Cumartesi akşamı 21.30'da Salon'da olacak.

    Konserin biletleri oturmalı 35 TL, ayakta 30 TL, öğrenci 25 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow