hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emma Shaplin İstanbul'da konser verdi

    Emma Shaplin İstanbulda konser verdi
    expand

    Fransız soprano Emma Shapplin, İstanbul'da konser verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Bilfen Eğitim Kurumları, geleneksel yıl sonu konserinde Emma Shapplin'i ağırladı.

    Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde Shapplin'e, 300 öğrenciden oluşan Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu eşlik etti.

    Konser, Bilfenli ilköğretim öğrencilerinden oluşan orkestranın Shapplin ile "Beyaz Giyme" türküsünü Türkçe söylemesiyle başladı. Konuklardan büyük alkış alan türkünün ardından Shapplin, klasikleşen "La Notte", "Miserere Venere", "Vedi Maria", "Cuerpo Sin Alma", "Spente le Stelle" şarkılarını seslendirdi.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Shapplin, bu kadar genç bir orkestrayla ilk kez sahne aldığını, bundan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

    Shapplin, sahnede çocuklardan enerji aldığını kaydederek, "Yeni müzik tarzımı yansıttığım albümümle sahne aldığım ilk Türkiye konserimde gençlerin enerjisini arkamda hissetmek benim için büyük mutluluk oldu. Genç arkadaşlarımın ve öğretmenlerinin 25. yılını yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow