hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gizem Gökoğlu'nun bestesine ABD'den ödül

    Gizem Gökoğlunun bestesine ABDden ödül
    expand

    ABD'nin New York kentinde yaşayan müzisyen Gizem Gökoğlu'nun bestesi "Inhale", Seattle Kadınlar Caz Orkestrası (Seattle Women's Jazz Orchestra) tarafından düzenlenen Uluslararası Caz Beste Yarışması'nda ödül aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gizem Gökoğlu, 9 senedir ABD'de kariyerini sürdürmeye devam ediyor.

    Berklee College of Music Caz Besteciliği ve Vokal Performans çift ana dalları mezunu olan Gökoğlu, 2014 yılında New York Üniversitesi'nin film müziği besteciliği odaklı müzik teorisi ve kompozisyon Master Programı'nı, Dr. A. Kurtz ve Steinhardt Film Scoring bursları ile tamamladı.

    Geçtiğimiz senelerde 3 Grammy ödülü bulunan Maria Schneider'in ustalık kursu; Thad Jones, Mel Lewis, John Scofield ve Stan Getz gibi isimlerle çalışmış olan Jim McNeely'nin önderliğini yürüttüğü BMI Jazz Composers atölyesi ve Society of Composers and Lyricists'in film bestecileri için olan "Mentor Programı"nı da bitiren Gizem Gökoğlu, West Point Band's Jazz Knights, BMI/New York Jazz Orchestra, Greg Hopkins, Linus Wyrsch, Hailey Niswanger ve Claude Diallo gibi isimlerle sahne aldı.

    2015'in en iyi 15 filmi

    Gizem Gökoğlu'nun besteleri İtalya, İsviçre, Türkiye, Kıbrıs'ı ve ABD'deki farklı eyaletleri gezerken; sanatçı film besteciliği üzerindeki çalışmalarını ve canlı vokal performanslarını New York'ta sürdürmeye devam ediyor.

    Gökoğlu, en son geçtiğimiz hafta Seattle Bayanlar Caz Orkestrası tarafından düzenlenen Uluslararası Caz Beste Yarışması'nda mansiyon ödülü aldı. Bu yıl çok çekişmeli geçen yarışmada birincilik ve 2 adet mansiyon ödülü dağıtıldı.

    Gizem Gökoğlu'nun ödül alan bestesi "Inhale", 4 Kasım 2015 günü, Seattle Earshot Caz Festivali kapsamında seslendirilip canlı olarak kaydedilecek.

    Ayrıntılı bilgi için: www.gizemgokoglu.com

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow