hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere'nin bağımsız sesleri bu hafta sonu Salon'da

    İngilterenin bağımsız sesleri bu hafta sonu Salonda
    expand

    Salon bu hafta sonu İngiltere'den iki bağımsız müzik grubunu ağırlıyor. Manchester kökenli post-punk grubu Pins ile Londra çıkışlı saykodelik-pop grubu Younghusband 25 Ocak Cumartesi gecesi Salon'da.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dört kadın müzisyenin bir araya gelmesiyle 2011 yılında Manchester'da kurulan Pins, Twitter üzerinden kendini "pack of she-wolves" (dişi-kurtlar grubu) olarak tanımlıyor.

    Faith Holgate (vokal/gitar), Anna Donnigan (bas), Lara Williams (bateri) ve Lois McDonald'dan (gitar) oluşan Pins ilk albümleri Girls Like Us'ı (2013) kendi prodüktörlüklerinde ve canlı olarak kaydederek bir haftada tamamladı.

    Post-punk türünü ağırbaşlı, samimi, derin ve biraz gotik bir tarzla yorumlayan grup, şarkılarında kırılganlık, paranoya ve aşk gibi indie-pop benzeri temaları işliyor.

    Hole, Jesus and Mary Chain ve Beach House gibi isimlerden etkilenen Pins'le ilgili olarak The Sunday Times "Manchester usulü minimalist pot-punk, Adam Ant tarzı davullar, Siouxsie'nin vokali, Banshees gitarı - bu gerçekten olağanüstü" yorumunu yaptı.

    Pins'in hemen öncesinde Londra kökenli saykodelik-pop grubu Younghusband sahne alacak.

    Euan Hishelwood (vokal, gitarlar, tuşlu çalgılar), Adam Beach (gitarlar, tuşlu çalgılar), Joe Chilton (bas, gitarlar) ve Pete Baker'dan (davul, perküsyon, tuşlu çalgılar) oluşan ekip ik albümleri Dromes'u Eylül 2013'te piyasaya sürdü.

    Stereolab, The Birthday Party ve Yo La Tengo gibi isimlerden etkilenen grup konserlerinde kaçış ve zaman temalarını su ve ıslaklık imgeleriyle anlatmaya çalışıyor.

    Röportajlarında sık sık yolculuklar, şehirler, yerel gelenekler ve lo-fi kültüründen etkilendiklerini belirten Younghusband, "karanlık" deneyimlerini dinleyicileriyle paylaşmak üzere bu hafta sonu Salon'da olacak.

    25 Ocak Cumartesi saat 22.30'da Salon'da aynı sahneyi paylaşacak olan Pins ve Younghusband, sevenlerine pop müzik etkili bir alternatif rock gecesi yaşatacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow