hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    New York sokakları Marc Ribot eşliğinde Salon'a taşınıyor

    New York sokakları Marc Ribot eşliğinde Salona taşınıyor
    expand

    Yaşayan en büyük gitaristlerden Marc Ribot, 22 Nisan Çarşamba gecesi Salon'da Josef von Sternberg'in 1928 yapımı Docks of New York filminin gösterimine gitarıyla eşlik edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1980'li yıllarda müzik dünyasına adımını atan Marc Ribot, soul/punk grubu Real Stones ile Lounge Lizards gibi gruplarda çalarken yine aynı yıllar arasında misafir sanatçı olarak Wilson Pickett, Chuck Berry gibi birçok müzisyenin albümünde yer aldı.

    Rolling Stone dergisine göre Marc Ribot, "Tom Waits'in en önemli albümlerinden biri sayılan Rain Dogs'da (1985), Waits'in müziğine yeni ve farklı bir soluk getirdiği performansının ardından Robert Plant ve Alison Krauss, Elvis Costello, John Mellencamp gibi farklı müzisyenlerin aradığı isim" haline geldi.

    Ribot, Diana Krall, Marianne Faithful, Caetano Veloso, Medeski, Martin and Wood, Norah Jones, Akiko Yanoi, The Black Keys, Jeff Bridges, Elton John/Leon Russell, Arto Lindsay, Chocolate Genius, Tom Waits gibi birçok başarılı sanatçıların kayıtlarında da yer aldı.

    Ribot ayrıca düzenli olarak Allison Krauss ve Robert Plant'in Grammy ödüllü albümlerinin de yapımcısı olan T Bone Burnett ve besteci John Zorn ile çalışıyor.

    Ishiguro'nun 10 yıldır beklenen romanı çıktı

    35 yıllık müzik kariyeri boyunca kendi ismi altında 20'nin üzerinde albüm yayımlayan sanatçı, Spiritual Unity grubu ile Albert Ayler parçalarını yorumlarken, Marc Ribot Y Los Cubanos Postizos grubuyla Kübalı Arsenio Rodriguez'in şarkılarına yeniden hayat verdi ve bugüne kadar geniş skalada eserler ortaya koydu.

    Ardından, 2010 yılında piyasaya sürdüğü ve The Village Voice'ta "şahasere yakın melankolik bir eser" olarak tanımlanan Silent Movies albümü ile LA Times dahil olmak üzere "2010'un En İyileri' listelerinde kendine yer buldu.

    2014 yılında raflarda yerini alan Marc Ribot Trio Live at the Village Vanguard albümü ise Downbeat dergisi ve NPR'ın 50 Favorisi gibi listelerde yine 2014'ün En İyileri arasında kendine yer buldu.

    Marc Ribot, solo performanslarının yanında farklı çalışmalarda da yer aldı. 2009 yılında Almanya'daki Ruhr Trienali'nin bir parçası olarak Century of Song Festivali'nin müzikal direktörü ve küratörü olan Ribot, buradaki konser serisi ile Iggy Pop, Marianne Faithfull, Los Lobos'tan David Hidalgo ve Tine Kindermann gibi isimlerle işbirlikleri yaptı.

    2014 yılında ise Amerikalı kompozitör Stewart Wallace'ın, Ribot'ya özel besteledği senfonik gitar konçertosu Ulusal Senfoni Orkestrası tarafından Washington'da prömiyerini yaptı. Sanatçı hala free-jazz grubu Marc Ribot Trio, power trioları (davul, bas ve solo gitardan oluşan triolar) Ceramic Dog, The Young Philedelphians ve Parliament Funkadelic'ten Bernie Worrell ile birlikte John Cage'in parçalarının funk düzenlemelerini icra ettikleri Caged Funk gibi çeşitli gruplarla çıktığı turnelerine devam ediyor.

    Walk The Line (Mangold), The Kids Are All Right ve The Departed (Scorcese) gibi birçok önemli film müziğinin de bestecisi ve icracısı olan Mark Ribot, New York Times tarafından şu sözlerle tanımlanıyor: "Duru ve yalın müzik çizgisi aldatıcı bir şekilde Marc Ribot'yu kolay anlaşılır bir müzisyen olarak konumlandırırken, esasında o, kolay anlaşılamayanı müziğinde bir ifade biçimi olarak kullanıyor."

    Marc Ribot, Docks of New York filmi gösterimi eşliğinde 22 Nisan Çarşamba günü 21.30'da Salon sahnesine konuk oluyor. Konserin biletleri oturmalı 45 TL, tam 35 TL ve öğrenci 25 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow